Kæmpe straffefejl: Sådan skulle der være dømt!

SE DET KONTROVERSIELLE TV-KLIP I AFSPILLEREN HEROVER: Fodboldloven er klart på Arsenals side - men fortilfælde viser, at der bliver dømt vidt forskelligt, når en spiller rammer straffespark to gange

- Han glider i skudøjeblikket. Lad os nu lige se, for sparker han bolden ind på sit støtteben, hvad bliver der så - er det omspark, eller mister man det? Han sparker den ind på sit højreben, og så tæller det ikke. Hvad man så gør i situationen, det finder vi ud af.

Sådan lød det fra TV3 Sports medkommentator Stig Tøfting, da Nottingham Forest fra den næstbedste engelske række meget overraskende scorede på straffespark i slutminutterne til en sejr på 4-2 mod Arsenal.

Ekstra Bladet har taget et kig på fodboldreglerne, og sagen er klar. Under punkt 14 'Straffespark' i fodboldloven står følgende.

- Sparkeren rører bolden igen, før den har rørt en anden spiller:
• Dømmes indirekte frispark til det forsvarende hold (direkte frispark, hvis sparkeren forsætligt spiller bolden med hånden).

Arsenal-spillerne protesterede da også helt ekstremt og forsøgte med to fingre i vejret at forklare dommeren, hvad der var sket.

- Der var dobbeltberøring. Der skulle have været frispark til os. Det kunne man klart se, og det var derfor, vi råbte af dommeren. Han havde ingen forklaring, fortæller Arsenal-forsvarer Per Mertesacker ifølge The Standard.

Dommer Jonathan Moss valgte efter snak med sin linjedommer imidlertid at godkende målet sat ind af Nottingham Forests 20-årige Kieran Dowell, og så var kampen lukket.

Tænker du, at det er første gang i historien, at en spiller kommer til at ramme bolden to gange på straffespark, så tager du fejl.

I tv-klippet herunder kan du se Antoine Griezmann få godkendt et lignende to-sparks-mål, mens Leicesters Riyad Mahrez i maj 2017 fik annulleret et mål, hvor han ramte den to gange - og så dømte dommeren korrekt frispark den anden vej.

To dobbeltsparkede straffespark, men dommeren dømmer to forskellige ting:

Arsenal-fans vil naturligvis også huske, at et straffespark blev afblæst, da Robert Pires og Thierry Henry i 2005 ville lave et trick-straffe sammen, men i stedet for at spille Henry fri, kom Pires til at røre bolden to gange, og det blev ikke til mål.

Pires husker det, som var det i går.

- Selvfølgelig husker jeg det. Jeg missede bolden. Jeg ved ikke, hvad der skete i mit hoved. Det var et blackout. Dommeren sagde 'frispark imod dig'. Jeg sagde 'nej, jeg er nødt til at tage det igen, for jeg ramte ikke bolden', men dommeren insisterede på, at jeg havde, sagde Pires sidste år.

Søndagens straffespark mod Arsenal var det fjerde straffespark dømt mod Arsenal i blot tre kampe, og tre af kendelserne skulle ifølge eksperter have været forkerte.

Trods PL-interesse: Nægter at sælge deres danske landsholdsprofil

Verdens rigeste fodboldspiller - og du aner ikke, hvem han er