Annonce:
Annonce:

Kan spolere milliard-drøm

Verdenshandelsorganisation fastslår, at Saudi-Arabien har tilladt tv-pirater at sende Premier League-fodbold, mens den saudiske kronprins forsøger at overtage Newcastle United

Mohamed Bin Salman under et besøg i Det Hvide Hus i 2018, hvor han diskuterede køb af våben med præsident Trump. Foto: Kevin Dietsch/picture-alliance/dpa/AP Images.
Mohamed Bin Salman under et besøg i Det Hvide Hus i 2018, hvor han diskuterede køb af våben med præsident Trump. Foto: Kevin Dietsch/picture-alliance/dpa/AP Images.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Der er dem, der drømmer om saudiarabiske oliemilliarder, der fosser ind i klubkassen og sender Newcastle United op i toppen af britisk og international fodbold, men den saudiske kronprins’ forsøg på at overtage Premier League-klubben kan ende med aldrig at blive andet end netop det. Et forsøg.

Pengene var på vej fra Saudi-Arabien, men en rapport fra verdenshandelsorganisationen WTO trækker bremsen, idet det fastslås, at Saudi-Arabien ikke har forhindret en tv-station i landet i at sende kampe fra Premier League ulovligt.

WTO finder det dokumenteret, at det saudiske regime har støttet piratsenderen beoutQ og har optrådt på en måde, der er uforenelig med international lov om beskyttelse af rettigheder. BeoutQ har uden rettigheder tilbudt sine seere tennis fra Wimbledon og fodbold fra en række ligaer i Europa, herunder Premier League.

Annonce:

Det er kriminelt at transmittere fra sportsbegivenheder, man ikke har købt rettighederne til, og det er det, der kan forpurre den saudiske kronprins’ opkøb af Newcastle United. Premier League-advokater har nu i to måneder gransket købstilbuddet og vurderet køberen. En vigtig del af denne godkendelsesprocedure er at kortlægge, om køberen har været involveret i kriminalitet, skriver BBC.

Kronprinsen hedder Mohamed bin Salman, og han har har gennem ‘The Saudi Arabian Public Investment Fund’ - en investeringsfond med i praksis ubegrænsede midler - afgivet et bud på 2,5 milliarder kroner for 80 procent af aktierne i Newcastle United.

Saudi-Arabien har konsekvent nægtet at have støttet beoutQ og har afvist enhver forbindelse mellem regeringen og piratsenderen.

Rettighederne til at vise Premier League-fodbold i Mellemøsten ejes af beIN Sports, som hører hjemme i Qatar, der om to år skal afholde VM i fodbold.

Premier League er blevet bombarderet med henvendelser fra menneskerettighedsorganisationer, der opfordrer til, at ligaen afviser Mohamed bin Salman på grund af Saudi-Arabiens anstrengte forhold til menneskerettighederne.

Mohamed bin Salman har som Saudi-Arabiens de facto-leder påtaget sig det fulde ansvar for drabet på journalisten Jamal Khashoggi på det saudiske konsulat i Istanbul 2. oktober 2018, men han afviser, at han personligt beordrede Khashoggi myrdet.

Blodig sheik køber Premier League-klub

Hvidvasker Saudi-Arabien for 900 millioner

Vilde planer: Citys sheiker vil smadre UEFA

Afsløring: Sådan styrer sheiken fra kulissen

Kære fodboldgud: Lad det ikke ske igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: