Klar besked: United-fans fælder dom over ny stil

Louis van Gaal er blevet kritiseret for sine idéer siden ankomsten til Manchester United, men klubbens fans er overvejende ligeglade med spillestilen

Louis van Gaal har bragt mange omvæltninger med sig til Manchester United. (Foto: AP)
Louis van Gaal har bragt mange omvæltninger med sig til Manchester United. (Foto: AP)

Det var ikke kun manageren, som blev skiftet ud i Manchester United forud for denne sæson.  Der blev således vendt op og ned på meget, da Louis van Gaal satte sine fødder i Premier League.

Med ansættelsen gav ledelsen hos storklubben indirekte grønt lys til, at anderledes tiltag blev sat i værk, og det er kommet til udtryk på flere fronter. Foruden en række nye ansigter i truppen har det taktiske oplæg også været udsat for en større forandring.

Van Gaal får advarsel

De mangedobbelte mestre har i flere tilfælde spillet med kun tre forsvarsspillere, mens Wayne Rooney på nærmest permanent basis er blevet forvandlet til midtbanespiller.

Men troede man, at Uniteds tilhængere, der tidligere kunne se deres klub blive ledet af den samme manager 26 år i træk, havde en konservativ holdning og var utilfredse med de store omvæltninger, kan de tanker roligt kastes bort.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Manchester Evening News er der således bred opbakning til Louis van Gaals forsøg på at ændre mandskabets formation såvel som fremtoning.

81 procent af de adspurgte mener, at resultaterne er det vigtigste i denne sæson, mens de resterende 19 procent anfægter, at stilen fortsat er det mest essentielle i en klub som Manchester United.

Wayne Rooney er blevet rykket ned på midtbanen af Louis van Gaal. (Foto: AP)
Wayne Rooney er blevet rykket ned på midtbanen af Louis van Gaal. (Foto: AP)

En overraskelse
Resultatet kommer bag på van Gaal, der har været udsat for massiv kritik undervejs i sæsonen og også selv har erkendt, at han har famlet efter den rette taktik.

- Over 80 procent? Det er uvirkeligt. Set i lyset er kritikken er det fantastisk. Men det er ikke første gang, at tilhængerne er utrolige, Når du kigger på kampen mod Preston (i FA Cup'en, red.), kom vi bagud efter to minutter i anden halvleg, men vores fans støttede os indtil det sidste, siger van Gaal.

For van Gaal og Manchester United var det nok til, at favoritterne vandt 3-1, og dermed kan hollænderen se frem til en kvartfinale mod Arsenal i den prestigefyldte turnering.

I Premier League synes en triumf at være noget længere væk, da Wayne Rooney og Co. i øjeblikket er placeret på en tredjeplads 12 point efter førende Chelsea.

Her kan du se selvsamme Rooney stå for sit livs bedste scoring - sat ind som angriber i 2011:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time