Klopp bliver Liverpool-manager i denne uge

Tyskeren er tæt på at underskrive en treårig aftale, konstaterer de store engelske aviser

Allerede fredag kan Jürgen Klopp blive præsenteret som ny manager i Liverpool. (Foto: AP)
Allerede fredag kan Jürgen Klopp blive præsenteret som ny manager i Liverpool. (Foto: AP)

Det tyske trænerfænomen Jürgen Klopp med succesrig fortid i Mainz og Borussia Dortmund ventes at skrive under på en treårig kontrakt med Liverpool som afløser for den fyrede Brendan Rodgers.

Forhandlingerne er så langt, at tyskeren formentlig sætter sin autograf på en kontrakt sidst i denne uge og dermed er at finde på bænken efter landskampspausen, når Liverpool gæster Christian Eriksen og Tottenham.

Så langt er de fleste af de store britiske aviser enige.

Der er lidt mere uenighed om, hvor begejstret Jürgen Klopp er for den måde, man i Liverpool indkøber spillere. The Telegraph skriver, at 48-årige Klopp ingen problemer har med Liverpools berygtede transferkomité, som tager sig af spillerindkøb.

Daily Mail derimod mener, at Klopp har betinget sig over de amerikanske ejere, at han skal have sidste ord i spørgsmål om spillerindkøb. Tyskeren lytter gerne til andres råd, men vil sikre sig, at han ikke får påtvunget sig spillere.

Derfor er den tidligere Real Madrid- og AC Milan-træner Carlo Ancelotti stadig inde i billedet som nødløsning.

Ifølge aviserne er Jürgen Klopp Liverpool-ejerne Fenway Sports Groups drømmemanager.

Se også: Hele historien: Sådan blev Brendan Rodgers fyret

De har haft kig på ham siden 2010, men her var tyskeren travlt optaget med at snuppe mesterskaber fra Bayern München med Borussia Dortmund.

Da Kenny Dalglish skulle udskiftes i 2012, forsøgte amerikanerne igen, men Jürgen Klopp forblev loyal over for Dortmund. Med tyskeren i gang med et selvvalgt sabbatår og et ønske om at træne i Premier League var beslutningen om at fyre Brendan Rodgers noget nemmere.

Skriver Klopp under på den treårige får han efter alt at dømme lov til at hyre sit eget team. Dermed følger assistenten fra Dortmund Peter Krawietz samt bosnieren Zeljko Buvac formentlig med i pakken.

Der spekuleres også i, at klublegender som Steven Gerrard og Jamie Carragher kan få roller i klubben, hvis de ønsker det - og den tyske supertræner er indstillet på at lære fra sig.

Bild fandt tirsdag Jürgen Klopp i Leverkusen. Træneren var i vældig godt humør, men ikke meget for at kommentere situationen i Liverpool.

- Der er ikke noget at sige. Hverken det ene eller det andet. Og nu tager jeg hjem, sagde Klopp og lo ...

Liverpool holder tirsdag et transatlantisk bestyrelsesmøde via video-opkald.

Se også: Fyret i Liverpool: Her er hans første ord

Jürgen Klopp passer perfekt til Liverpool, mener Jan Mølby:

17 kommentarer
Vis kommentarer