Klopp mister 'ufattelig vigtig' medarbejder

Liverpool vinker farvel til deres udviklingstræner Pepijn Lijnders – et medlem af manager Jürgen Klopps trænerstab, der er blevet beskrevet som uundværlig

Liverpools manager Jürgen Klopp har beskrevet ham som ’ufattelig vigtig’. En uundværlig brik.

Det drejer sig om den engelske Premier League-klubs Development Coach, Pepijn Lijnders.

I 2014 blev han udnævnt til Liverpools U16-træner. Allerede året efter blev hollænderen forfremmet til klubbens Development Coach – og dermed havde han ansvar for at håndtere skiftet og springet fra akademiet til førsteholdet, samtidig med han skulle assistere Jürgen Klopp med taktikken og spillestilen.

Men i dag kunne Liverpool så meddele, at Pepijn Lijnders stopper med øjeblikkelig virkning, fordi jobbet som cheftræner i den hollandske klub NEC Nijmegen for alvor lokkede.

Tilbage i august fremhævede Liverpools tyske manager ellers Pepijn Lijnders som én af de mest betydningsfulde personer i sin faste stab, som han ikke kunne fungere uden:

- Jeg er intet uden dem, lød det fra Jürgen Klopp.

- Uden dem ville jeg ikke have lysten til at være i jobbet, og jeg ville ikke længere kunne udføre mit arbejde. Sådan er bare. Pep (Lijnders, red.) er blevet ufattelig vigtig på kort tid, fordi han simpelthen noterer alt ned. Han er en del af ’hjernen’, fordi han husker alt, hvad vi har foretaget os.

- Med sig bringer han den nye træner-generation. Ikke dermed sagt at vi er blevet for gamle, men vi er langt henne i karrieren, så det er normalt, at du har dine faste rutiner, som du benytter dig af. Vi forsøger altid at holde os åbne for inputs, og Pep danner bindeled mellem nutiden og fremtiden, og det er virkelig, virkelig vigtigt, sagde han.

NEC Nijmegen ligger lige nu på andenpladsen i den næstbedste hollandske række. Pepijn Lijnders har tidligere været teknisk træner i PSV Eindhoven i Holland og FC Porto i Portugal. Og nu forsøger han sig altså som førstestyrmand for første gang i karrieren.

Pepijn Lijnders bliver cheftræner i den hollandske klub NEC Nijmegen. Foto: All Over Press
Pepijn Lijnders bliver cheftræner i den hollandske klub NEC Nijmegen. Foto: All Over Press
 

- Jeg kunne blive ved i timevis, hvis jeg skulle takke alle de mennesker, der har hjulpet mig i Liverpool, siden jeg kom til klubben. Og beslutningen om at smutte har ikke været nem, siger Pepijn Lijnders til Liverpools hjemmeside.

- Jeg vil gerne takke alle de fantastiske mennesker på Melwood (Liverpools træningsanlæg, red.) og på akademiet Kirkby, som jeg har været så privilegeret at arbejde sammen med. Også på Anfield – som er sådan et specielt sted. Jeg tog aldrig for givet at gå på arbejde uge efter uge på et af de bedste stadions i verden.

- Klubben er så heldig at have en træner af Jürgen Klopps kaliber til at lede holdet. Han er ren verdensklasse, og jeg håber, at jeg kan tage mange af de lærerige øjeblikke med videre, når jeg selv skal stå i spidsen for en klub.

- At arbejde med førsteholdet i Liverpool har været magisk. Hver og én bekræftede, at alle dage startede og sluttede med passion for spillet på banen. Med alt den kvalitet som klubben allerede råder over, er det kun et spørgsmål om tid, før projektet fuldendes.

- Pep (Lijnders, red.) er blevet ufattelig vigtig på kort tid, fordi han simpelthen noterer alt ned. Han er en del af ’hjernen’, fordi han husker alt, hvad vi har foretaget os, har Jürgen Klopp fortalt. Foto: AP/Sven Hoppe
- Pep (Lijnders, red.) er blevet ufattelig vigtig på kort tid, fordi han simpelthen noterer alt ned. Han er en del af ’hjernen’, fordi han husker alt, hvad vi har foretaget os, har Jürgen Klopp fortalt. Foto: AP/Sven Hoppe
 

Pepijn Lijnders har altså haft en uvurderlig indflydelse på klubbens unge spillere, der gjorde deres entre på førsteholdet. Og støtten i trænerstaben har været værdsat af Jürgen Klopp, der nu har mistet et vigtigt medlem:

- Det er en mærkelig og blandet fornemmelse, når jeg snakker om Peps afsked.

- Jeg er meget skuffet og bitter over at miste et så værdifuldt medlem af vores trænerteam. Men det bliver opvejet af det faktum, at jeg er meget spændt på hans vegne. Og selv om vi gerne ville have haft ham til at blive i klubben, så vil vi ikke stå i vejen for hans fantastiske mulighed.

- Det er svært at underdrive den store og betydningsfulde rolle, som Pep har spillet. Han har hjulpet os med at falde til, lært os omkring fodboldlivet i England og endda budt ind med idéer til udviklingen af vores førstehold. Han har en stor ’fodboldhjerne’, men det er villigheden til at lære og absorbere informationer og viljen til altid at forbedre sig som træner, der gør ham unik.

- Der vil ikke findes en større NEC Nijmegen-fan i Liverpool end mig, og jeg ved, at det er starten på en lang og succesfuld rejse for Pep – han vil unægtelig blive en stor succes, siger han.

Nike i kæmpe brøler? Melder Liverpool-stjernen klar for Barcelona

Sent drama redder Liverpool fra dyrt pointtab

Liverpool-manager: Ingen kan stoppe ham

Legende sviner rekordindkøb: 'Håber jeg tager fejl'