Annonce:
Annonce:

Klub-ejer dummede sig: Troede han kunne få tysk stjerne

For otte år siden solgte Newcastle United James Milner til Aston Villa. Ejer Mike Ashley var helt rolig, for han troede, han havde Bastian Schweinsteiger på plads

Bastian Schweinsteiger var så godt som sikkert ny Newcastle-spiller - troede klubben. Og så gik det helt galt. Foto: AP
Bastian Schweinsteiger var så godt som sikkert ny Newcastle-spiller - troede klubben. Og så gik det helt galt. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Sæsonen 2008/2009 blev måske den mest jammerlige sæson nogen sinde for Newcastle United, der under den nye ejer Mike Ashley ikke kunne finde ben at stå på, begik fejl efter fejl og måtte igennem fire managers, før nedrykningen var på plads.

Det var en sæson, hvor klubben åbnede med legende Kevin Keegan som manager, men Keegan valgte at stoppe i klubben, efter ejer Mike Ashley solgte midtbaneprofilen og landsholdsspiller James Milner til Aston Villa, inden han i panik på sidstedagen af transfervinduet købte et af de største flop i Newcastles historie i form af angriber Xisco, der de næste år skulle friste en tilværelse på reserveholdet.

Annonce:

Nu fortæller tidligere Newcastle-assistent Terry McDermott så lidt om tiden i Newcastle og under Ashley, og han forklarer, at salget af James Milner skete, fordi klubbens ejer Mike Ashley troede, han havde Bastian Schweinsteiger fra Bayern München på plads. Det havde han dog ikke.

- Vi var faktisk i klubben, da vil solgte ham. Altså mig og Kevin Keegan, siger Terry McDermott til podcasten 5times.

- Vi solgte ham for 15 millioner pund (i dag svarer det til 126 millioner kroner, red.). Historien er - og den er sand - at vi ikke ønskede, at han skulle forlade os, så vi havde brug for at få andre spillere ind, for vi havde fået det her bud på 15 millioner pund.

- Kevin sagde, hvis vi sælger ham for 15 millioner pund, hvordan skal vi så erstatte ham?

- De (bestyrelsen, red.) sagde: Vi har allerede en - Schweinsteiger. Schweinsteiger er i Manchester United nu, men for syv eller otte år siden var han en superstjerne, og de fortalte os, at vi kunne få ham.

- Ideen om at acceptere et bud på 15 millioner pund for Milner, hvilket var mange penge dengang, og så får vi Schweinsteiger, var en nobrainer.

Annonce:

- Men efter Milner skrev med Villa - dagen efter - forsøger vi at skrive med Schweinsteiger, og så var svaret: Glem det. Ikke en chance. Det vil koste jer 50 millioner pund at købe Schweinsteiger.

- Så vi havde ikke nogen til at erstatte ham, siger Terry McDermott.

I stedet endte Kevin Keegan altså med at sige op. Chris Hughton agerede manager en måneds tid, inden han blev erstattet af den vanvittige Joe Kinnear. Han stoppede et halvt år senere, da han fik en blodprop i hjertet, og Alan Shearer tog over, men kunne ikke redde den synkende skude i Newcastle, der altså endte med at rykke ud af Premier League. I øvrigt efter et nederlag på 0-1 i sidste spillerunde til Aston Villa og James Milner.

Chelsea vil tilbage i toppen: Klar til at smadre transferrekord

Tysk landsholdsstjerne angriber 'respektløse' Mourinho og United

Middlesbrough-manager: Viktor Fischer har imponeret

Eksklusivt: United-stjerner afslører deres første Ronaldo-møde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: