Klub-ejers vilde påstand: Voodoo fik stjernen til at smutte

Romelu Lukaku forlod Everton, fordi hans mor fortalte om en voodoo-oplevelse, påstår Evertons ejer

Evertons iranske ejer, Farhad Moshiri, stjal fokus, da Liverpool-klubben tirsdag aften holdt sin årlige generalforsamling.

Moshiri fik stukket mikrofonen i hånden og skulle forklare, hvorfor det ikke var muligt at holde på to af klubbens største profiler i nyere tid, Romelu Lukaku og Ross Barkley.

Lad os bare sige, at den ene forklaring var mere opfindsom end den anden.

For mens der ikke var meget andet at gøre end at indkassere pengene for Barkley, der netop er skiftet til Chelsea og havde kontraktudløb til sommer, så gjorde Farhad Moshiri efter eget udsagn alt, hvad der stod i hans magt for at beholde Romelu Lukaku, der dog endte i Manchester United i sommer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Farhad Moshiri (th) ses her på Goodison Park med Everton-manager Sam Allardyce. Foto: Peter Byrne/PA via AP
Farhad Moshiri (th) ses her på Goodison Park med Everton-manager Sam Allardyce. Foto: Peter Byrne/PA via AP
 

Men som sagt var det ikke Moshiris skyld eller nogen andre i Everton for den sags skyld. Næ, det var Romelu Lukakus mor, der havde haft en 'voodoo-oplevelse' på en pilgrimsrejse i Afrika, som viste, at Lukaku skulle skifte væk fra Everton. Nærmere betegnet tilbage til Chelsea - og derfor nægtede Lukaku at underskrive en kontraktforlængelse med the Toffees.

- Jeg spildte to somre på at forsøge at beholde Romelu. Den første sommer brugte jeg tre måneder, og det lykkedes at beholde ham en sæson længere, sagde Farhad Moshiri ved generalforsamlingen og fortsatte:

- Sidste sommer tilbød vi ham en bedre aftale end Chelsea, men han ville bare ikke blive. Han ville spille for Chelsea på det tidspunkt, og I må forstå den virkelige verden i fodbold - agenter er magtfulde og de manipulerer og kontrollerer spillere uden at stå til ansvar.

- Hvis jeg fortæller jer, hvad vi tilbød, ville I ikke tro det. Hans agent tog af sted for at få kontrakten underskrevet, men på en eller anden måde fik Romelu ringet til sin mor, som fortalte, hun var på en pilgrimsrejse i Afrika og havde set en form for voodoo, der fortalte hende, at Romelu skulle skrive under med Chelsea.

- Hvad kunne vi gøre? Han tog herefter til Los Angeles og kom aldrig tilbage - hans hjerne var helt væk, sagde Farhad Moshiri ifølge flere britiske medier heriblandt The Telegraph.

Artiklen fortsætter under billedet.

Romelu Lukaku har flittigt fundet vej til netmaskerne for United denne sæson. Foto: Nick Potts/PA via AP
Romelu Lukaku har flittigt fundet vej til netmaskerne for United denne sæson. Foto: Nick Potts/PA via AP
 

I sidste ende blev Chelsea også snydt for Romelu Lukaku, som skiftede til José Mourinhos Manchester United for i omegnen af 650 mio. kr.

Hvordan Lukaku endte med at vælge United fremfor både Chelsea og Everton melder Moshiris historie ikke noget om, men belgieren med de congolesiske rødder er ikke blevet ramt af dårlig voodoo, da han indtil videre har lavet 16 mål for De Røde Djævle i de forskellige turneringer - heraf ti i Premier League.

Læs meget mere om Premier League herunder:

Klasse, AC: Vi har en verdensstjerne rundt om hjørnet!

Havnet i gigantisk stormvejr: Raser mod 'racistiske' H&M

Ondt blod: Iskold Mourinho med grov sviner til Chelsea-boss