Kræver livslang straf: - Han er fanget på kamera

Politiet i Manchester leder efter tilskuer, der mistænkes for at lave abelyde mod United-stjernen Fred. United-manager Ole Gunnar Solskjær kræver livslang stadion-karantæne

- Det er en kamp, vi kæmper hver dag, siger Pep Guardiola, der ligesom Ole Gunnar Solskjær fordømmer de racistiske tilråb under lørdagens lokalopgør. Video: AP

Lørdagens lokalopgør i Manchester mellem City og United blev skæmmet af en tilskuer, som i anden halvleg angiveligt rettede abelyde mod Uniteds brasilianske midtbanespiller Fred.

Står det til Manchester Uniteds manager, Ole Gunnar Solskjær, bør den pågældende person have forbud mod nogensinde igen at blive lukket ind til en fodboldkamp.

Manchester City var hurtig til at fordømme hændelsen, som cirkulerer på en video på sociale medier. City oplyser, at klubben samarbejder med politiet om at identificere tilhængeren.

Nogle personer, som kastede genstande ned mod Fred, da han skulle tage et hjørnespark, forsøger klubben også at få sat navne på.

I en erklæring skriver Manchester City, at "klubben har en nultolerancepolitik vedrørende alle former for diskrimination. Enhver, som bliver fundet skyldig i racistiske ytringer, vil blive udelukket fra klubben for livstid".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ole Gunnar Solskjærk kræver livslang karantæne til den tilskuer, der angiveligt har råbt abelyde efter United-stjernen Fred. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Ole Gunnar Solskjærk kræver livslang karantæne til den tilskuer, der angiveligt har råbt abelyde efter United-stjernen Fred. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
 

Ole Gunnar Solskjær mener, at det vil være forkert at straffe Manchester City for tilskuerens racistiske adfærd. Ofte er det klubberne, der tildeles de hårdeste sanktioner i den slags tilfælde.

- Det er ikke klubbens skyld. Det er hans skyld. Han er blevet fanget på kamera, og han skulle aldrig igen få lov til at komme ind på et fodboldstadion. Det er uacceptabelt, siger nordmanden om tilskuerens opførsel.

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, bakker op om klubbens holdning og siger:

- Det er et slag, som skal udkæmpes hver dag. Desværre er det sket mange steder og forhåbentlig sker det ikke igen, siger han.

I oktober blev EM-kvalifikationskampen mellem Bulgarien og England stoppet to gange som følge af racistiske tilråb mod engelske spillere. Og for cirka et år siden var Raheem Sterling fra Manchester City udsat for noget tilsvarende under en udebanekamp mod Chelsea.

- Vi fortsætter med at tale om det hver uge, og det stopper ikke, medmindre det får konsekvenser, siger Solskjær.

Alt fungerede under vintertest, hvor Haas var sikre på, at de havde en god bil til det nye 2019-reglement. Men den var født med en fejl, som først bliver rettet til 2020. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Løfter sløret: Hele historien bag Haas' nedtur

Foto: GONZALES PHOTO LASSE LAGONI/Ritzau Scanpix Sport og Spil Brøndby-fans i krig: Derfor tog de hævn

82 kommentarer
Vis kommentarer