Kraniebrud: Premier League-stjerne var tæt på at dø

Den tidligere Chelsea-keeper Petr Cech kom alvorligt til skade med sit hoved på denne dag for ni år siden, da Readings Stephen Hunt plantede et knæ i hovedet på tjekken

I første omgang så det ikke slemt ud, da den daværende Chelsea-keeper Petr Cech lå stille med bolden i favnen i sit eget felt i en kamp mod Reading for ni år siden.

Tjekken var forinden kommet godt ud af sit mål og havde grebet bolden sikkert, men Reading-angriberen Stephen Hunt jagtede bolden til det sidste og endte med at ramme Cech med knæet i sit ivrige forsøg på at nå kuglen.

Spillerne forventede dog, at målmandsstjernen ville rejse sig op igen efter lidt tid - men Cech blev liggende.

Se også: Cech efter dramatisk sammenstød: Hjelmen reddede os

Herefter gik det hurtigt op for de fleste, at keeperen var kommet alvorligt til skade, og de langsomme gengivelser viste efterfølgende, at den tjekkiske landsholdsspiller havde fået Hunts knæ direkte ind på siden af hovedet.

Siden hen viste det sig, at han havde pådraget sig et dobbelt-kraniebrud og blev derfor hastet til hospitalet for at få foretaget en operation.

Her fandt kirurgerne to løsrevne knogle-fragmenter, som de fik fjernet, og derefter fik de indopereret et metalstykke ind i hans kranie. Hvis de to knogle-fragmenter havde været dybere, kunne han været død.

- Hunts tackling med knopperne var en skændsel. Han er heldig, at Cech stadig er i live, rasede Chelsea-manager Jose Mourinho efter opgøret.

Se også: Det forbudte skifte: Legende klar til krig mod gamle venner

Cech fik kæmpet sig tilbage og opnåede comeback fire måneder efter, men han spiller stadig med en beskyttelseshjelm den dag i dag, når han tørner ud for sin nuværende klub Arsenal. Men det er ikke på grund af frygt.

- Det irriterer mig faktisk, når folk siger, at jeg bruger hjelmen, fordi jeg er bange. De har ingen idé om, hver mine kirurger har sagt, og de folk ved intet om hjerneskader. Hvis jeg bange og havde brug for psykologisk hjælp, så ville jeg bære en NFL-hjelm sagde Cech i et interview med Daily Mail tre år efter sin skade.

- Når man er målmand, må man forvente at få nogle slag. Når bolden er i nærheden, så tænker jeg ikke over, hvad der kan ske.

Heldigvis for Cech har han kunnet holde sig fra alvorlige hovedskader siden da.

Gense den dramatiske episode med Cech fra 2006 i videoen øverst i artiklen.

11 kommentarer
Vis kommentarer