Kriseramt Eriksen: Dårligste start nogensinde

Hvor skal du hen, Christian? Lige nu er det svært at forestille sig den danske landsholdsstjerne skifter klub til januar, fordi han præsterer så svagt for Tottenham for tiden

Skifter Christian Eriksen klub, og hvor skal han hen?

Hvad nu, Christian?

Spørgsmålet er relevant for Danmarks største fodboldstjerne. Efter år med succes, fremgang og imponerende bedrifter på græstæppet, hvor han har tryllebundet sine fans, har Tottenham-stjernen ramt et bemærkelsesværdigt lavpunkt.

Lige nu befinder Christian Eriksen sig i sin værste fodboldkrise i karrieren, og tilhængerne af London-klubben har været vidne til den svageste sæsonstart fra danskeren, siden han kom til klubben for seks år siden.

Han har i denne sæson blot scoret en gang og er slet ikke været så kampafgørende, som de og vi har været vant til.

Artiklen fortsætter under grafikken...

Det hele falder tilbage på, at Christian Eriksen i sommer spillede højt spil og tabte. Han ville prøve noget nyt, fortalte han. Eriksen ønskede en anden udfordring end Tottenham, men ingen klubber bed i sommer på og købte ham.

Og nu betaler han prisen for det kuldsejlede klubskifte. For Christian Eriksen ligner slet ikke den kreative, dynamiske udgave af Christian Eriksen, som alle husker fra så sent som i sidste sæson

Ros er blevet afløst af kritik, og Eriksen er havnet i en situation, hvor mange er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved ham og hans præstationer.

Christian Eriksen, der her ses i landsholdstrøjen, har haft et yderst vanskeligt efterår i Tottenham. han er tydeligvis påvirket af det faktum, han ikke kom væk i sommerens transfervindue. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen, der her ses i landsholdstrøjen, har haft et yderst vanskeligt efterår i Tottenham. han er tydeligvis påvirket af det faktum, han ikke kom væk i sommerens transfervindue. Foto: Lars Poulsen

Ikke god nok til Madrid
Så sent som i søndags efter en bleg indsats i 1-2-nederlaget til førerholdet Liverpool skar Sky Sports-eksperten Jamie Carragher tingene ud, så ingen kunne misforstå det:

- Christian Eriksen er ikke god nok til Real Madrid!'

Siden fulgte Guardian-journalisten Barry Glendenning op i podcasten 'Football Weekly', hvor han omtalte danskeren som en mus på en fodboldbane.

Og det er altså kun kort tid siden, at den tyske fodboldlegende Lothar Matthäus blandede sig i debatten om danskerens fodboldmæssige fremtid.

- Jeg har fulgt Christian Eriksen i lang tid, og han har skuffet mig i år.

- Et skifte til Bayern München vil ikke give nogen mening for mig. Han er ikke en spiller, der kan hjælpe Bayern, lød den kontante melding fra den tidligere tyske stjernespiller.

Det er kun få uger siden, at de to store spanske sportsaviser Marca og AS uafhængigt af hinanden skrev, at Eriksen ville komme til Real Madrid til januar.

En sammenbidt Christian Eriksen på bænken i forbindelse med Champions League kampen mod Røde Stjerne. Danskeren vil ikke forlænge i Tottenham. Nu er spørgsmålet, hvor karrieren fortsætter? Foto: John Sibley, Ritzau Scanpix.
En sammenbidt Christian Eriksen på bænken i forbindelse med Champions League kampen mod Røde Stjerne. Danskeren vil ikke forlænge i Tottenham. Nu er spørgsmålet, hvor karrieren fortsætter? Foto: John Sibley, Ritzau Scanpix.

Dropper vinterkøb
Siden kom meldingen fra AS i denne uge om, at Real Madrid helt dropper vinterkøb, medmindre der kommer langtidsskader eller sker uventede salg.

Det er naturligt, hvis tvivlen på Christian Eriksens evner henover efteråret er steget i takt med de anonyme præstationer på grønsværen for Tottenham.

Nu venter et transfervindue i januar, hvor der oftest sker få udskiftninger i de store klubber. Det ligner en svær mission med et vinterskifte midt i en tid, da Eriksen rent spillemæssigt er langt fra det niveau, han tidligere har vist.

Det ligger i luften, at Christian Eriksen må vente til næste sommer, hvor kontrakten udløber, og han kvit og frit kan skifte klub.

Til den tid kan Tottenham ikke stille sig i vejen, men det ligner langtfra frit valg på alle hylder for Christian Eriksen.

Og drømmen om Real Madrid virker lige nu langt væk for den 27-årige dansker.

Eriksens muligheder

Det kan ske til vinter

Ifølge AS har Real Madrid lukket døren. Den spanske storklub kommer ifølge sportsavisen ikke til at hente nye spillere i det kommende transfervindue.

Det virker ikke sandsynligt, at andre af de store spanske klubber går efter danskeren til januar, og kommer der et bud, er det mest nærliggende at tro, at det kommer fra Manchester United.

De Røde Djævle har før været ude efter Christian Eriksen, og det er Tottenhams sidste chance for at tjene penge på ham. Men det ville være overraskende, hvis han lavede et internt skifte i England, da Eriksens ambition er at prøve noget nyt.

Det kan ske til sommer

Christian Eriksens kontrakt med Tottenham udløber efter denne sæson, og som transferfri står han i en rigtig god forhandlingsposition til sommer. Klubber skal ikke betale transfer for ham, og det vil betyde, at hans løn kommer til at stige betragteligt i hans kommende klub.

Det helt store spørgsmål er, hvem der kommer til at byde ind på midtbanespilleren. For hvad hjælper det, at han er transferfri, hvis ikke man mener, at han har niveauet til at forstærke holdet?

Juventus har de seneste år hentet mange på en fri transfer (senest Can, Ramsey og Rabiot), men italienerne er ganske godt besat på midtbanen.

Real Madrid kunne sagtens tænkes at gå benhårdt efter Paul Pogba, og Eriksen risikerer at måtte sige ja til en klub, der umiddelbart er på en lavere hylde, end han oprindeligt havde håbet.

En forlængelse med Tottenham er også stadig en mulighed, men det har Eriksen tidligere afvist. Det ville være noget af en drejning, hvis han alligevel fortsætter i London-klubben.

Eriksen er ikke god nok til Real Madrid, mener Jamie Carragher. Foto: Jason Cairnduff / Ritzau Scanpix. Premier League Håner Eriksen: Opfører sig som et barn

Ifølge sportsavisen AS kommer Real Madrid ikke til at købe nye spillere til vinter - hverken Pogba eller Christian Eriksen. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Smækker døren i: Ingen Eriksen til vinter!

Det er ikke så sjovt at være Christian Eriksen i øjeblikket. Foto: PAUL CHILDS/Ritzau Scanpix Premier League Uenige om uinteresseret Eriksen: - Køb ham ikke

25 kommentarer
Vis kommentarer