Kvælertag og støvlekast: Når managere går amok

Nigel Pearsons kvælertag på en Crystal Palace-spiller i weekendens runde i Premier League var ikke en enlig svale af bizarre episoder i den bedste engelske række

Det var måske ment som en lille joke fra Leicester-manager, Nigel Pearsons, side  - men det virkede alligevel som en noget bizar handling, da han nærmest tog kvælertag på Crystal Palace-spilleren James McArthur i Premier League-opgøret i weekenden.

Crystal Palace-spilleren var så uheldig at ramle ind i Pearson og vælte ham omkuld, da manageren stod langt ude i sit tekniske felt i lørdagens kamp mellem Leicester og Palace.

Uheldige McArthur fik derefter for alvor kærligheden at føle fra Pearson, der noget uforklarligt tog fat om spillerens hals med begge sine hænder, mens de begge lå på græsset.

Leicester bekræfter: Pearson er stadig manager

Pearson selv nedtonede episoden efterfølgende, men han kan ikke løbe fra, at han lavede store overskrifter i alverdens medier efter sin noget besynderlige opførsel.

Han kan dog 'glæde' sig over, at han ikke er den eneste manager i Premier League, der har lavet obskure ting.

Ekstra Bladet har samlet noget af de mest kontroversielle episoder i Premier League mellem en manager og spiller:

Ferguson/Beckham

En af de mest berømte skandaler mellem en spiller og manager fandt sted i 2003, da Manchester Uniteds daværende træner Sir Alex Ferguson sparkede en støvle i ansigtet på stjernen David Beckham i omklædningsrummet efter et fatalt FA Cup-nederlag til Arsenal.

Ferguson var angiveligt irriteret over Beckhams fokus på alt andet end fodbold - og stjernens flirteri med andre klubber - og i sidste ende udløste det også et raseri-anfald efter FA-kampen. Forholdet mellem de to var aldeles anspændt efter støvle-episoden, og den tidligere engelske superstjerne skiftede da også til Real Madrid sommeren efter.

David Beckham var mærket efter Fergusons raseri-anfald. (Foto: All Over Press)
David Beckham var mærket efter Fergusons raseri-anfald. (Foto: All Over Press)

Pardew/Meyler

Sidste år kom Newcastles daværende manager Alan Pardew i den grad i fokus, da han valgte at nikke en Hull-spiller en skalle i forbindelse med en Premier League-kamp i marts.

Pardew kom i karambolage med Hulls David Meyler, og i sidste ende valgte han altså at nikke Meyler en skalle. Manageren fik rødt kort for sin skandaløse handling og blev forvist til tribunen - og efterfølgende idømte det engelske fodboldforbunds disciplinærudvalg ham syv spille-dages karantæne.

Mancini/Balotelli

Når to iltre italienere kommer i nærheden af hinanden, ved man godt, at det kan gå galt.

Roberto Mancini og Mario Balotelli havde et had/kærligheds-forhold, da de begge var at finde i Manchester City. Den ene dag var alt fryd og gammen mellem de to italienere, mens det andre dage kunne slå gnister.

Den mest berømte episode mellem de to skete til en træning tilbage i januar for to år siden, da Balotelli kom alt for sent ind i en tackling på Scott Sinclair. Mancini var rasende på Balotelli og beordrede ham væk fra banen og ind i omklædningsrummet.

Det nægtede Balotelli dog, og derefter begyndte de to kamphaner at skubbe og råbe italienske skældsord til hinanden, før en assistent-træner måtte skille de to kamphaner fra hinanden.

Smut nu, Mario! Mancini var slet ikke tilfreds med sin landsmand Mario Balotelli. (Foto: All Over Press)
Smut nu, Mario! Mancini var slet ikke tilfreds med sin landsmand Mario Balotelli. (Foto: All Over Press)

Di Canio/Clarke

Godt nok skete denne episode i Liga Cup'en med et mindre kendt hold fra de nedre divisioner, Swindon, men deres daværende manager Paolo Di Canio har det med at lave overskrifter, hvorend han færdes.

Den tidligere Sunderland-træner var slet ikke tilfreds med Leon Clarkes opførsel efter nederlaget til Southampton i pokalkampen tilbage i 2011, og derfor tog han godt fat om kraven på spilleren på vej ud af banen.

Clarke var dog ikke interesseret i en opsang fra træneren og skubbede igen. Til sidst endte det med, at de to spillere sendte knytnæver efter hinanden i spiller-tunnelen - og efter episoden gjorde Di Canio det helt klart, at Clarke aldrig ville spille under ham igen.

Kom her, makker! Paolo di Canio endte med i en slåskamp med sin egen spiller. (Foto: All Over Press)
Kom her, makker! Paolo di Canio endte med i en slåskamp med sin egen spiller. (Foto: All Over Press)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær