Læk: Dansk landsholdstjernes far fik millioner af Chelsea for falsk job

For at sikre sig Andreas Christensen, der var under 18 år, oprettede London-klubben et fiktivt job som talentspejder til hans far, skriver Politiken

Andreas Christensen kom til Chelsea i 2012 som 15-årig. Pudsigt nok valgte han en klub, hvor hans far samtidig fik ansættelse til fem millioner kroner for et job, han aldrig havde udført før. Foto: Alastair Grant/AP/Ritzau Scanpix
Andreas Christensen kom til Chelsea i 2012 som 15-årig. Pudsigt nok valgte han en klub, hvor hans far samtidig fik ansættelse til fem millioner kroner for et job, han aldrig havde udført før. Foto: Alastair Grant/AP/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Premier League

Mens Andreas Christensen gør sig klar til landskampen i Cardiff, er han – og navnlig hans far – tilsyneladende blevet midtpunkt i en speget sag om snyd til millioner og en omgåelse af FIFA's regler.

Sten Christensen skulle således have modtaget millioner i løn fra Chelsea via en aftale som falsk talentspejder. Det er sket som et led i klubbens bestræbelser på at sikre skjulte aftaler med forældre, som samtidig kan tjene formuer på at formidle aftaler på deres talentfulde børns vegne.

Det skriver Politiken, der har adgang til dokumenterne fra whistleblowerplatformen Football Leaks.

’Nogle af papirerne handler om den danske landsholdsspiller Andreas Christensen og hans far, Sten Christensen. Tilbage i starten af 2012 var den dengang 15-årige dreng regnet som et af verdens største forsvarstalenter. Derfor var han også ombejlet. Efter talrige tilbud skrev Andreas Christensen i sidste ende under med den mægtige London-klub Chelsea', skriver avisen.

Officielt tiltrådte han 1. juli 2012. Men den unge forsvarer var efter alt at dømme ikke den eneste, der lod sig ansætte af Chelsea netop den dag.

Politiken er i besiddelse af ’en lækket, intern oversigt over Chelseas konsulentaftaler’, som viser, at Sten Christensen tiltrådte på præcis samme dag formelt som talentspejder. Han er udnævnt som scout for Europa, minus Storbritanien, på en kontrakt, der løber over minimum 48 måneder og herefter bliver 'løbende'.

Det skete, selv om han på det tidspunkt ingen erfaring havde i at lede efter unge fodboldspillere, og selv om intet tyder på, at han reelt har arbejdet med det siden. Til daglig er han målmandstræner i Brøndby.

Avisen refererer, at Andreas Christensens far var den bedst lønnede og stod til at få mere end ellers velrenommerede talentspejdere: 11.400 pund plus moms om måneden i 4 år. I alt godt 5 millioner kroner. Også i senere interne mails om danskerens kontraktforhandlinger med klubben omtaler Chelsea-ledere et såkaldt ’forældresalær’.

Faderen, Sten Christensen, reagerer overfor Politiken på følgende måde:

- Prøv at høre, det er en historie, som I har fået fra en eller anden ukrainer eller sådan noget. Det har jeg slet, slet ingen kommentarer til overhovedet.

Han beder samtidig avisen om ikke at kontakte ham igen.

Politiken har også forsøgt at indhente en kommentar fra Chelsea, som skriver:

’Vi kommenterer ikke spekulationer om fortrolige kontrakter eller spillerrelaterede sager’.

Hård straf venter: Chelsea brød transferreglerne

United ind i kampen: Mourinho lurer på dansk komet

Leicester-ejer dræbt i tragisk ulykke: Nu er der afslørende nyt

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind