Landsholdskeeper overgiver sig: Eriksen bedst på frispark

Swanseas sidste skanse Lukasz Fabianski blev skudt i sænk af Christian Eriksen i søndags, og Polens førstemålmand har kun ros til overs for danskerens frisparksevner

Der er ikke noget at sige til, hvis målmændene i Premier League ryster lidt i bukserne, når Tottenham får tildelt et frispark tæt på mostanderens mål.

For Spurs har nemlig en spiller i truppen, der har specialiseret sig i at sparke bolden præcist over muren og derefter få nettet til at blafre ved en dødbold - og han er dansk.

Hvis du af uransagelige årsager har overset det, så scorede Christian Eriksen to kasser denne weekend, da Tottenham spillede 2-2 ude mod Swansea - og begge scoringer kom fra frispark.

Se Eriksens træffere i videoen øverst i artiklen

Det var playmakerens sjette frisparksmål i Tottenham-trikoten, og han er faktisk den spiller i Premier League, der har scoret flest mål på frispark siden sin debut i den bedste engelske række i 2013.

Søndag gik det så ud over Swanseas polske landsholdskeeper Lukasz Fabianski, der i den grad blev snydt af danskeren.

Eriksen skød nemlig i det hjørne, som målmanden skulle dække. Det første mål må den tidligere Arsenal-mand tage på sin kappe, men den anden scoring var så velplaceret, at selv en Manuel Neuer nok ville have sprællet forgæves.

Se også: Kong Eriksen: Her er hemmeligheden bag mine frispark

Se også: Eriksen hyldes efter storkamp: Nok verdens bedste frisparksskytte

Fabianski er da også meget imponeret over Eriksens sparketeknik.

Er han den bedste? (på frispark red.) Det ved jeg ikke. Jeg vil bare sige, at han er den første spiller til at score to frispark på mig. Så måske er det svaret på dit spørgsmål, udtaler Fabianski ifølge The Mirror.

Polakken afslører, at han havde studeret Eriksen inden opgøret, men han endte med at fejle i begge tilfælde.

- Jeg så hans frispark mod Manchester City, som ramte sammenføjningen, og så scorede Harry Kane på returen. Jeg har analyseret hans skud, så jeg vidste godt, hvad der ventede mig. Men jeg formåede alligevel ikke at stoppe ham, siger han og tilføjer:

- Han er fantastisk til at få bolden over muren, men udover det formår han også at få meget fart i skuddet. Det første frispark var meget tæt på mål, så det gjorde det endnu sværere for mig.

Om Eriksen er den bedste frisparksskytte i Europa, må være en subjektiv vurdering, men kigger man på tallene, viser det et andet billede.

En tabel tilbage fra april fra data-siden WhoScored placerede danskeren på en niendeplads over de bedste skyttere i Europas fem bedste ligaer i 2014/2015-sæsonen.

(Data fra WhoScored)
(Data fra WhoScored)
 

Kriteriet for at blive vurderet var, at man skulle have forsøgt sig 10 gange i løbet af sæsonen.

Werder Bremens Zlatko Junuzovic toppede listen på daværende tidspunkt foran Romas Miralem Pjanic, der begge scorede hver femte gang, de sigtede på mål på en dødbold.

Bemærkelsesværdigt nok var en anden dansker også at finde på listen. Daniel Wass sneg sig foran Eriksen på en syvendeplads med siden tre frisparksscoringer på 21 forsøg for sin daværende klub Evian.

Tottenham-profilen scorede dog på frispark ugen efter denne tabel blev udgivet, så mon ikke den 23-årige spiller kravlede et par pladser op efter den scoring.  Uanset hvad er han længder foran verdensstjerne som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

TV: Gense den flotte scoring fra april mod Newcastle i videoen herunder

På trods af at Eriksen statistisk set ikke er den bedste frisparksskytte, er de meget glade for ham i spillertruppen i det engelske.

- Han øver det rigtig meget. Hver gang vi får et frispark i en kamp, ved vi, at vi har en stor chance for at score - det er et vigtigt og godt våben at have. Jeg kan ikke komme i tanke om en spiller, der er bedre på frispark end ham - hverken i Premier League eller i Portugal, hvor jeg spillede sidst, siger Erik Dier og tilføjer:

- Han må være en af de bedste i Premier League. Jeg ville ønske, han kunne lære mig at score på frispark.

Eriksens fire seneste mål i Premier League har alle været på frispark. På landsholdet har han formået at score to gange fra en dødbold - i de to venskabskampe mod Georgien og Polen.

11 kommentarer
Vis kommentarer