Lange fængselsstraffe til racistiske Chelsea-fans

Fire Chelsea-supportere er idømt fængselsstraffe på op til et år og forbud mod at komme til Paris i to år efter i 2015 at have forulempet en sort franskmand og sunget racistiske sange mod ham

Det har resulteret i længere betingede fængselsdomme til fire Chelsea-fans, at de overfaldt en ung franskmand i det, der betegnes som et 'racistisk overfald'. Foto: All Over Press
Det har resulteret i længere betingede fængselsdomme til fire Chelsea-fans, at de overfaldt en ung franskmand i det, der betegnes som et 'racistisk overfald'. Foto: All Over Press

En næsten to år gammel sag fik tirsdag sin ende, da fire Chelsea-supportere af en fransk domstol blev idømt strenge straffe efter et racistisk overfald i Paris.

De fire var i februar 2015 taget til Byernes by for at følge deres fodboldhold i 1/8-finalen i Champions League mod Paris Saint-Germain, da de i metroen skubbede en ung, sort mand ud af toget for derefter at overdynge ham med racistiske tilråb og sange som 'Vi er racister, vi er racister, og vi elsker det'.

Hele episoden blev optaget på video, og den franske domstol har derfor haft en stærk sag.

Den har da også resulteret i en stribe strenge straffe til de fire tiltalte.

To af dem var ikke til stede i Paris - og det kommer de heller ikke foreløbig. De blev nemlig idømt et års betinget fængsel samt forbud mod at vise sig i Paris-regionen Île-de-France i to år.

De to andre, James F. på 25 år og Joshua P på 22 år, nægtede at have sunget racistiske sange og blev idømt henholdsvis seks og otte måneders betinget fængsel. Men de undgik indrejseforbud.

Chelsea har tidligere fordømt overfaldet og sikret sig, at de fire ikke længere kunne komme til fodbold på Stamford Bridge.

Se også: Skandaløst: Racistiske Chelsea-fans chikanerer sort mand i metro

Se også: Chelseas mobbeoffer: De skal findes, straffes og bures inde

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere