Laudrup sagde nej til Premier Leagues guldfugl

Jamie Vardy er rødglødende som målscorer i Premier League med rekordmange 11 scoringer i træk. Han kunne være blevet Swansea-spiller i 2012 - men manager Michael Laudrup kunne ikke bruge ham ...

Jamie Vardy er den hotteste spiller i Premier League i disse dage. Han kunne have spillet for Michael Laudrup - men danskeren var ikke interesseret. (Foto: AP/Scott Heppell)
Jamie Vardy er den hotteste spiller i Premier League i disse dage. Han kunne have spillet for Michael Laudrup - men danskeren var ikke interesseret. (Foto: AP/Scott Heppell)

En manager bliver ikke kun bedømt på sine sejre - men også evnen til at finde gode spillere.

Michael Laudrup blev i sin tid kendt i Swansea som en god købmand, da han hentede den stort set ukendte Michu i Rayo Vallecano for to millioner pund. Michu tog Premier League med storm og fik debut på det spanske landshold kort efter.

Michael Laudrup havde dog også et andet tilbud på hånden - væsentligt billigere. Men det brød han sig ikke om.

Den tilbudte spiller, bekræfter bestyrelsesformand Huw Jenkins i dag, var Jamie Vardy - en lynhurtig 25-årig angriber fra Fleetwood Town uden for divisions-systemet.

Premier League Premier Leagues målkonge: Vild, vildere, Vardy

Prisen var beskedne 800.000 pund, men det var slet ikke i den danske managers interesse.

I stedet blev Vardy solgt for det dobbelte beløb til Leicester, og i dag er topscoreren rekordholder i Premier League, efter at han mod Manchester United scorede for 11. kamp i træk.

Du kan se Jamie Vardy blive historisk herunder:

Det kan de så ærgre sig godt og grundigt over i Swansea - som i parantes bemærket møder Leicester på lørdag.

Her kan Vardy så blive endnu mere historisk med en ny scoring. For med 12 scoringer i træk tangerer han alletiders engelske rekord i bedste række, som irske Jimmy Dunne satte i sæsonen 1931-32, da han nettede i 12 kampe i streg for Sheffield United.

I dag har Jamie Vardy et prisskilt på cirka 30 millioner pund, og han må på den lange bane siges at have været den bedste signing, Swansea aldrig fik.

Premier League Schmeichel bedst af alle i Premier League

Michu fik de intet for. Skader betød, at spanieren fik sin kontrakt ophævet et halvt år før tid.

Han træner i dag med i den klub, hvor hans bror er træner, Langreo, der frister en tilværelse i Tercera División - den fjerdebedste række i Spanien.

30 kommentarer
Vis kommentarer