Legendarisk Manchester United-træner død

Eric Harrison trænede mange United-koryfæer. Han er nu afgået ved døden

Eric Harrison var i Manchester United i 27 år.
Foto: Ritzau/Scanpix
Eric Harrison var i Manchester United i 27 år. Foto: Ritzau/Scanpix

Eric Harrison, der var ungdomstræner i Manchester United fra 1981-2008, er onsdag gået bort efter at have kæmpet med demens i en årrække.

Det oplyser Manchester United på deres hjemmeside.

Harrison var særligt kendt for at være med til at udvikle 'The Class of 92', der tæller stjernenavne som David Beckham, Ryan Giggs, Nicky Butt og Gary Neville.

'The Class of 92' var stammen på et dominerende Manchester United-hold, der vandt ni trofæer i halvfemserne, hvor kulminationen var sejren i Champions League-finalen mod Bayern München i 1999.

Eric Harrison arbejdede under Sir Alex Ferguson i størstedelen af sin tid i klubben. Den legendariske manager har kun lovprisende ord om sin afdøde kollega.

- Jeg var så heldig at overvære, ikke bare hans arbejde med 'Class of 92', men med alle de unge spillere. Han gav sine spillere beslutsomhed og viljestyrke og forberedte dem på fremtiden.

- Han var en lærer, han gav spillerne en sti at følge, et valg, og han gjorde det med hårdt arbejde. Han måtte ofre sig.

- Han var i stand til at danne de unge, og det gjorde ham til en af de bedste trænere i vores tid, siger Sir Alex Ferguson til Manchester Uniteds hjemmeside.

Schmeichel hylder Harrison
Landsholdslegenden Peter Schmeichel spillede i Manchester United fra 1991 til 1999 og var en del af storholdet, der blev trænet af Ferguson og Eric Harrison.

Schmeichel og hans tidligere holdkammerat Gary Neville viste tidligere i dag respekt for den afdøde træner på Twitter.

Efter sin tid i Manchester United var Eric Harrison blandt andet assistent for Mark Hughes på det walisiske landshold.

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix
 

Peter Schmeichel på plads på Old Trafford ved en europæisk kamp mod Anderlecht i 2017, hvor også sønnike var med på stadion. Foto: OLI SCARFF/Ritzau Scanpix/OLI SCARFF Champions League Schmeichel svarer tv-ekspert igen: - Forstår det ikke

Paul Scholes bliver præsenteret som cheftræner for Oldham Athletic. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix Engelsk fodbold United-legende får en flyvende start som manager

15 kommentarer
Vis kommentarer