Legende rystet over Mourinho: En skændsel

United-bossen langer voldsomt ud efter sin unge kvartet, Luke Shaw, Anthony Martial, Jesse Lingard og Marcus Rashford, og det falder ikke i god jord hos Gary Lineker

Jose Mourinho har nok at gøre med at opdrage sine unge, forkælede hvalpe. Her Marcus Rashford. Foto: AP
Jose Mourinho har nok at gøre med at opdrage sine unge, forkælede hvalpe. Her Marcus Rashford. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Premier League

Bølgen har været en måned undervejs fra Spanien mod England, interviewet med Jose Mourinho, men nu rammer den med så meget mere kraft den britiske kyst.

’Hvis de citater er ægte, er de en skændsel’, mener således Gary Lineker, landsholdslegende og stjernekommentator, om den snak, United-bossen har haft med et andet tidligere koryfæ, bulgarske Hristo Stoichcov.

Det skete på den spanske tv-kanal Univision, og ifølge Daily Mirror langede portugiseren voldsomt ud efter sin unge kvartet, Luke Shaw, Anthony Martial, Jesse Lingard og Marcus Rashford.

Det skete på et tidspunkt, hvor De Røde Djævle kun havde vundet seks af sæsonens første 12 kampe og var hægtet af med hele 12 point af bysbørnene fra City.

- De mangler modenhed. Jeg har ikke selv været spiller, men jeg taler om modenhed på det personlige plan. Vi var mere mænd, mere modne, mere klar til livet. Lad os sige det på denne måde: Vi var mindre beskyttede, siger Mourinho.

Mourinho kan ikke genkende det konkurrencebetonede spillermiljø, han tidligere har oplevet blandt spillerne. Foto: AP
Mourinho kan ikke genkende det konkurrencebetonede spillermiljø, han tidligere har oplevet blandt spillerne. Foto: AP

- På engelsk kalder vi det ’forkælet’ og ’forkælede knægte’. Dagens unge er mere forkælede, end vi blev det af vores forældre. De unge lever deres sociale liv på et andet niveau, end vi gjorde.

- Vore dages spillere har et ord for deres omgivelser, som også blev brugt meget i Barcelona, ’entorno’ (miljø, red.), og de bruger det som et mere globalt helhedsbillede i relation til deres klub. Når jeg bruger ordet, gør jeg det mere i relation til et personligt miljø.

Mener Mourinho og fortsætter:

- De folk, som spillerne omgiver sig med, beskytter dem efter min mening alt for meget og giver dem al for meget omsorg, for mange undskyldninger. Der er altid en undskyldning for alting.

Portugiseren hvisker gode råd i umodne Anthony Martials øre. Foto: AP
Portugiseren hvisker gode råd i umodne Anthony Martials øre. Foto: AP

- Folk modnes meget langsomt. Tag nu for eksempel en ung fyr som Luke Shaw, som er venstre back på landsholdet og ankom til klubben to år før mig. Han anede ikke, hvordan man konkurrerer. Han har et stort potentiale, ja, men han anede ikke, hvordan man konkurrerer.

- Vi taler om ham, Martial, Lingard og Rashford. Unge med stort potentiale men når det virkelig kommer til stykket, så ender det med et ord, som jeg ikke kan udtale her.

- Men I taler også meget om det her i Spanien: Karakter, personlighed, ondt blod – den der naturlige aggression, som du havde dengang.

Ikke alle i Linekers feed er enige i hans kritik, og der findes givet også folk, der mener, at Mourinho rammer hovedet på sømmet med sin kritik.

De fleste vil dog nok være enige om, at det er mindre god mandskabsbehandling at lufte den offentligt.

40 og færdig: Legendarisk Chelsea-angriber stopper karrieren

Peter Schmeichel: United bør holde fast i Mourinho

Stort medie: United med gigant-bud på eftertragtet stjerne

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind