Legenden Rush: Agger i Brøndby er en fejl

Daniel Agger ville kunne spille to-tre år mere i Premier League - derfor er det en fejl, han tog hjem til Danmark, siger Ian Rush

Daniel Agger blev modtaget som en helt i Brøndby - men stod det til legenden Ian Rush, havde den danske landsholdsanfører stadig Anfield Road som hjemmebane.

Han kom lige et hurtigt smut forbi København, Ian Rush. Her skulle han som officiel ambassadør for Liverpool Football Club være med til at promovere det nye samarbejde mellem den traditionsrige Merseyside-klub og ’Nivea Men’. 

Men har man scoret 346 mål i den røde trøje, har man vundet fem engelske mesterskaber, og har man to gange triumferet i Europas fornemmeste klubturnering, i dag kaldet Champions League, så er man en Liverpool-legende, og så ved man, at danske mediefolk – med al respekt - er mere interesserede i at høre om fodbold end om cremer til mænd.

Den prioritering er Ian Rush helt med på, da Ekstra Bladet fanger legenden til en snak om den næstmest succesfulde Liverpool-dansker i historien. Jan Mølby, der vandt seks store trofæer med Liverpool, må nødvendigvis være den største, men lige derefter kommer Daniel Agger, der optrådte flere end 200 gange for Liverpool over en otte år lang periode.

Ian Rush, der her jubler over en af sine 346 scoringer for Liverpool, takker Ekstra Bladets læsere for at have kåret ham til alle tiders største spiller i Anfield-klubben. (Foto: John Giles/AP) Engelsk fodbold Liverpool-legende takker Ekstra Bladets læsere

Sidste år var det slut, da Agger rev Anfield-stikket og stak hjem til Brøndby. Det var en fejl, mener Ian Rush.

- Personligt mener jeg, det er en fejl, at han nu er i Brøndby, når han stadig har niveauet til at spille i Premier League og formentlig ville have det i to-tre år endnu.

- Han har det helt sikkert fint i Brøndby og er glad for igen at bo i Danmark, men måske vil han fortryde sit skifte væk fra Liverpool, for han burde stadig spille der, siger Ian Rush, der trods sit syn på Brøndby-skiftet er fuld af lovord over for den 30-årige danske landsholdsanfører.

- Hvad der gik galt mellem ham og manageren (Brendan Rodgers, red.) ved jeg ikke præcist, men jeg kender Daniel som en god fyr, der tænker over tingene, og én ting kan du ikke tage fra ham: Hans ubetingede loyalitet over for Liverpool og over for Brøndby.

'Captain Fantastic' - Liverpools næstbedste spiller gennem tiderne ifølge brugerne på ekstrabladet.dk (Foto: Sang Tan/AP). Premier League Gerrards exit: Liverpools næstbedste nogensinde

- Jeg ved, at flere Premier League-hold gerne ville have haft fingre i ham, da han forlod Liverpool, men han havde den mentalitet, at kan jeg ikke spille for Liverpool, vil jeg ikke spille for andre i Premier League. Den loyalitet er ubetalelig, og jeg ville da ønske, at flere spillere tænkte sådan, for det er på den måde, en klubs identitet bliver skabt.

- Hvad synes du Liverpool mistede, da Daniel Agger valgte at forlade klubben?

En rigtig god rollemodel, et superloyalt menneske og på den sportslige front en af verdens bedste ’angribende forsvarere’. Især hans loyalitet vil jeg aldrig glemme - og det vil fansene heller ikke, siger Ian Rush.

1 af 2 Ian Rush havde gerne set Agger blive i Liverpool (Foto: All Over)
2 af 2 Daniel Agger i Brøndby-trøjen - men stod det til legenden Ian Rush, havde den danske landsholdsanfører stadig Anfield Road som hjemmebane (Foto: Jens Dresling).
0 kommentarer
Vis kommentarer