Leicester-profil misser fejring - skal i husarrest

Mens Kasper Schmeichel og co. fejrer det engelske mesterskab med parade, afsoner Danny Simpson husarrest for kærestevold

Danny Simpson får ikke lov til at feste med Kasper Schmeichel og de andre holdkammerater. (Foto: PA)
Danny Simpson får ikke lov til at feste med Kasper Schmeichel og de andre holdkammerater. (Foto: PA)

En sjældent enig fodboldverden er faldet i kollektiv svime over Leicesters eventyrlige sæson i Premier League, hvor The Foxes har sikret et eventyrligt og sensationelt mesterskab i suveræn stil mod alle odds.

Men det er ikke alle sidehistorierne om den historiske bedrift, som er lige lyserøde.

Det var ikke kønt, da The Sun 9. august offentliggjorde historien om, at Jamie Vardy havde optrådt racistisk overfor en asiat på et kasino i Leicester med ordene 'japser. Hey japser! Smut. Ud herfra. Ja, dig, japser. Smut!'

Kønt var det heller ikke, da Danny Simpson i maj sidste år blev dømt for at have taget kvælertag på sit barns mor.

Kasper Schmeichel går fra succes til succes i øjeblikket. (Foto: AP) Premier League Ny stor hæder til Kasper Schmeichel

Højrebacken bedyrede sin uskyld, men formåede ikke at overbevise dommeren, der idømte Simpson samfundstjeneste.

Men når man en højt profileret Premier League-spiller, er det sin sag at afsone sådan en uden at vække mediernes interesse.

Derfor valgte retten at ændre dommen fra samfundstjeneste til husarrest, selvom Leicester-spillerens advokat, Gary Ryan, på sin klients vegne forsøgte at slippe med en bøde, fordi en husarrest ville være 'urimelig og uretfærdig'.

Tre generationer Schmeichel fejrer titlen:

Det argument havde dog ingen gang på jord overfor dommer Alexandra Simmonds ved Manchester Magistrates Court, skriver BBC.

Hun medgav, at mediernes interesse havde gjort afsoningen af samfundstjeneste umulig, men påpegede, at en bøde ikke ville være nogen reel straf for fodboldmillionæren, og at dommen for vold mod eks-kæresten Stephanie Ward var en 'helt fortjent straf'.

Så nu skal Simpson iklæde sig en overvågningschip og blive inden døre i sit hjem i Salford i tidrummet 22-06 de næste 21 dage.

Claudio Ranieri kunne gå tidligt i seng med god samvittighed. (Foto: PA) Premier League Kong Claudio gik i seng mens Schmeichel festede

Og det betyder, at backen ikke får lov til at deltage i hverken den traditionelle parade, hvor mestrene viser trofæet frem for fansene eller en række andre arrangementer.

Danny Simpsons advokat havde ellers argumenteret for, at der var tale om arbejdsmæssige forpligtelser, ligesom han plæderede for, at Simpson skulle have lov til at rejse med resten af truppen til Thailand tirsdag i næste uge.

Så mens Kasper Schmeichel og alle de andre engelske mestre fejrer den store bedrift, må Simpson nøjes med at kigge på sin medalje, mens han afsoner sin straf.

Leicester er ved at skrive et storslået fodboldeventyr, men enhver guldmedalje har en bagside. Også i Leicester (Foto: AP) Sport Leicester-stjernernes skjulte fortid: Fra racistiske udfald til terrorangreb

Vinder mesterskabet med Leicester og rykker op med anden klub:

11 kommentarer
Vis kommentarer