Leicester-triumf vil koste bookmakere: Det er fuldstændig uhørt

De britiske spilfirmaer skal udbetale 15 millioner pund, hvis Leicester vinder Premier League

Leicester kan sensationelt blive engelsk mester søndag. (Foto: AP)
Leicester kan sensationelt blive engelsk mester søndag. (Foto: AP)

De britiske bookmakere skal udbetale millioner af pund, hvis det lykkes Leicester City at vinde Premier League.

Sensationsholdet var inden sæsonen favorit til at rykke ud af den bedste engelske fodboldrække, og det afspejlede sig i, at spilfirmaerne tilbød odds 5000:1 på Leicester som mester.

De høje odds betyder, ifølge en af branchens egne folk, at bookmakerne skal udbetale omkring 15 millioner pund eller 140 millioner kroner, hvis Kasper Schmeichel og holdkammeraterne ender øverst i tabellen.

Leicester City skal bare bruge tre point fra deres resterende tre kampe for at vinde titlen for første gang i klubbens historie. Første chance kommer søndag i udekampen mod Manchester United.

Premier League Godt nyt for Eriksen: Pochettino bliver i Tottenham

- Vi står til at skulle udbetale tre millioner pund og branchen som helhed 15 millioner pund, siger Joe Crilly fra det store britiske spilfirma William Hill til nyhedsbureauet AFP.

- Det er fuldstændig uhørt.

Plejer at gå nogenlunde lige op
Han oplyser, at i en "normal" sæson, hvor et af de store hold vinder mesterskabet, plejer regnestykket at gå nogenlunde lige op på spil om Premier League-titlen.

Oddsene på Leicester er faldet i takt med holdets sejre, men i oktober kunne man stadig få sit indskud 500 gange tilbage. Det blev i slutningen af november, efter en udesejr mod Newcastle United, sat ned til 50:1.

Claudio Ranieri jubler med Kasper Schmeichel. Italieneren kan juble hele vejen til banken, hvis Leicester vinder mesterskabet. (Foto: AP/Rui Vieira) Premier League Manager bliver hovedrig hvis Leicester vinder guld

Men først efter sejre over Manchester City og Liverpool i februar valgte William Hill at gøre Leicester til mesterskabsfavoritter.

Og nu er oddsene vendt på hovedet. Tottenhams pointtab mandag betyder, at London-holdet er syv point efter på andenpladsen, og hos William Hill er odds på Leicester nu 1:20 eller 1,05 i dansk spilterminologi.

Kun få spillefugle satsede ved odds 5000:1. Samlet modtog William Hill indsatser på 58 pund.

- Nogle har allerede indkasseret gevinsten (stoppet væddemålet mod at få en mindre gevinst, red.) og andre har splittet væddemålet (fået en del udbetalt og beholdt resten af væddemålet, red.), siger Joe Crilly.

- De væddemål alene koster os 350.000 pund.

Hvordan ender Premier League? Prøv dig frem med slutstillingsberegneren

35 kommentarer
Vis kommentarer