Bo Henriksen spillede sammen med Leicester-anfører

Hvad er forbindelsen mellem cheftræneren i AC Horsens og anføreren for det sensationelle tophold i Premier League?

Engang spillede forsvarsstjernen Wes Morgan 3. divisionsfodbold med danske Bo Henriksen. Nu har han stor andel i, at Leicester er på vej mod guldet.
Engang spillede forsvarsstjernen Wes Morgan 3. divisionsfodbold med danske Bo Henriksen. Nu har han stor andel i, at Leicester er på vej mod guldet.

Der er tradition for, at de store engelske klubber sender talenter på lån i de lavere ligaer, så de kan vokse med spilletid et helt andet sted.

Derfor står Swansea på Frank Lampards liste over klubber, han har spillet i, David Beckham har været i Preston og John Terry i Nottingham Forest, mens det er ganske pudsigt, at Premier League-topscorerne Harry Kane og Jamie Vardy såmænd har siddet på den samme bænk uden at kunne få spilletid for Leicester for tre år siden.

Og så er der også Leicester-anfører Wes Morgan, der som sine første kampe i de engelske divisioner har fem styk for Kidderminster tilbage i marts 2003.

Casillas er dybt imponeret over Leicester. (Foto: AP) Premier League Casillas: Alle holder da med Schmeichel og Co.

Det var i det, der dengang hed 3. division (nu League Two), og det var for et hold med en stor profil i form af den danske angriber og topscorer Bo Henriksen, der scorede 20 mål den sæson og sluttede på en delt andenplads på topscorerlisten sammen med en vis Dave Kitson, der siden fik en noget større karriere ud af det end den fynske angriber.

- Jeg synes ikke, det var min bedste sæson, for jeg havde en for Herfølge, hvor vi blev nummer fem i Superligaen, og jeg scorede seks mål.

- Men det var nok den sjoveste, og der var også mange klubber, der var interesserede i mig, men Kidderminster ville ikke sælge, siger den gamle angriber om en sæson, hvor holdet både fik ny manager efter Jan Mølby, der røg til Hull, og også hurtigt fik brug for en ny centerforsvarer, da senegalesiske Abdou Sall blev skadet.

Leicester sikrede sig for gemte gang i træk en 1-0-sejr, da de i weekenden vant hjemme mod Southampton. (Foto: AP) Premier League For præcis et år siden startede Leicesters mirakuløse optur

Og det var på den måde, at Bo Henriksen blev holdkammerat med den 19-årige Wes Morgan, der havde smidt de overflødige kilo og så småt var på vej mod spilletid i Nottingham Forest.

- Vi lejede jo spillere alle steder fra, for det gør de gerne i England, sender de unge spillere ud på lån så de hurtigt får et indblik i, hvordan det er at spille voksenfodbold. Og det må man sige, at Wes Morgan fik, for han spillede fra start hver gang, og han var så god, at vi meget gerne ville have beholdt ham i længere tid end den måned, han var der, fortæller den nuværende AC Horsens-træner.

- Wes Morgan var bare bedre end den række, som Kidderminster spillede i, og jeg havde jo også spillet i Superligaen inden da, så jeg kunne godt se, at han også godt kunne lidt mere end både med- og modspillere i den bedste danske række. Det var ret tydeligt at se.

- Han var en fremragende fysisk spiller, og så var han heller ikke dårlig med bolden, det skal man ikke tage fejl af. Og hvis man er forholdsvis stærk, forholdsvis hurtig og forholdsvis god med bolden, så har man jo stort set alle forudsætninger for at blive god.

- Og det havde han, husker Bo Henriksen om en tidligere og kortvarig holdkammerat i Kidderminster.

Leicester ligner en mester, efter det i weekenden blev til endnu en 1-0-sejr. (Foto: AP) Leicester Peter Schmeichel: Leicester spiller som et kommende mesterhold

Tipsbladet fredag tegner et stort portræt af Leicesters anfører Wes Morgan, der voksede op i et socialt boligbyggeri i Nottingham og var tæt på at ryge helt ud af fodboldverdenen.

Men han arbejdede hårdt, smed 15 kilo, og efter 400 kampe for Forest skiftede han til en lokalrival for endelig at få opfyldt sin ambition om at spille i den Premier League, som forsvareren nu endda er ved at vinde.

I Tipsbladet fredag får du også:

  • Et stort portræt af Bo Henriksens gamle holdkammerat Wes Morgan, der nu er ved at blive engelsk mester med Leicester.
  • Første kapitel af en ny reportage-serie om, hvordan fodbolden i Kosovo er en del af kampen for selvstændighed.
  • En reportage fra Dortmund, hvor det unge danske talent Jacob Bruun drømmer om engang selv at spille foran den gule tilskuermur
  • Historien om Benficas unge svenske forsvarer Victor Lindelöf
  • Et portræt af Rennes-kometen Ousmane Dembele
  • Fokus på EM-landet Schweiz
  • Og meget mere

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil på bladet her.

 

Kasper Schmeichel har kurs mod et engelsk mesterskab med Leicester - og rosen vælter ned over målmanden. (Foto: PA Photos) Premier League Schmeichel-opturen fortsætter: Nu kaldes han playmaker

3 kommentarer
Vis kommentarer