Bum! Dansker fik Claudio Ranieri fyret

Fodboldlivet har ikke været lutter dans på lagkage for mestertræneren – her får du historien om danskeren, der kostede italieneren Leicesterlige klø

Claudio Ranieri var glad i går og formentlig også i dag. Sådan så han ud 14. november 2014, da Grækenland på hjemmebane tabte til Færøerne. (Foto: AP)
Claudio Ranieri var glad i går og formentlig også i dag. Sådan så han ud 14. november 2014, da Grækenland på hjemmebane tabte til Færøerne. (Foto: AP)

Fodbold er forunderlig!

Det er ikke engang halvandet år siden, Claudio Ranieri stod forstenet og stirrede tomt ud over et forladt Karaiskakis Stadion i Piræus.

Den daværende græske landstræner vidste bedre end nogen, at han var dødsdømt i embedet efter det tredje hjemme-nederlag i rap i EM-kvalifikationen.

0-1 til… Færøerne! Det er det, man kalder Leicesterlige klø…

Man kan sige, at skarpretteren Joan Simon Edmundsson fra OB og landstræner Lars Olsen i forening kostede den muligvis sympatiske italiener jobbet i spidsen for hellenerne.

Mandag blev Claudio Ranieri så engelsk mester med et hold, der vel målt over 38 kampe har lavet en ægte ’Færøerne’ på Premier League…

Du kostede Ranieri jobbet – har du det lidt bedre nu, Lars Olsen?

- Haha! Det er jo rigtigt, han blev fyret efter nederlaget til os, men det er jo ikke sådan, vi tænker som trænere. Og når han nu bliver engelsk mester med Leicester, må man bare lette på hatten og sige, at det er et flot stykke arbejde, han – og klubben – har leveret, siger Lars Olsen.

Der var selvfølgelig ekstase blandt Leicesters fans, efter Chelsea spillede 2-2 mod Tottenham og sikrede Schmeichel og co. mesterskabet mandag aften. (Foto: AP) Premier League Ellevild fan i Leicester: Det overgår bryllup og barn

Europamesteren – den kom vel også lidt overraskende dengang (!) – gik ikke i  byen med kollegaen og drak sig blind i ouzo efter kampen. Det blev ikke engang til en kop kaffe.

- Vi hilste på hinanden, som man jo gør inden en kamp, og da den blev fløjtet af, stod han bare og stirrede ud i luften. Han virkede totalt stenet, og så er man jo udmærket klar over, at tiden ikke lige er inde til at fyre de fladeste vitser af. Jeg nøjedes med at sige tak for kampen, siger Lars Olsen.

Det er trods alt ikke længere siden end en lusket fredag aften den 14. november 2014, at Færøerne leverede et af de største landsholdsbrag i historien med 1-0 sejren. Dagen efter blev Claudio Ranieri fyret – men måtte dog lige afsone ’sin straf’ ved at lede holdet gennem en testkamp mod Serbien onsdagen efter.

De engelske avismedier hylder Leicester dagen efter klubbens første mesterskab. (Foto: EB screenshot) Premier League 'Fra zeroes til heroes': Medier hylder Leicesters eventyr-triumf

Det græske fodboldpublikum er hardcore, når det gælder klubberne, men landsholdet kan også kom i uvejr, der trodser en uvenlig Parken på en dårlig dag, og det fik Claudio Ranieri i den grad at føle.

Stemningen den aften i Piræus kan bedst beskrives som hadsk, indtil den gik over i total ironi. Spørgsmålet er så, om vi kan lære noget af den historie?

- Man kan lære, at det er sandt, hvad jeg altid fortæller mine færøske spillere: At i fodbold kan alt ske – og den lille slå den store, siger Lars Olsen og tilføjer fuldstændig uopfordret:

- Morale nummer to er, at en træner kan passe fantastisk dårligt ét sted – og fantastisk godt et andet.

Bonus-info fra Nordatlanten:

- Jeg har ikke talt med Brøndby og har ikke andre kommentarer end den. Spekulationer er I journalister meget bedre til, så det overlader jeg til jer.

Vi siger mange tak for den hædrende omtale!

Kasper Schmeichel og Leicester-spillerne har præsteret en sæson langt ud over det sædvanlige. (Foto: Rex Features/All Over Press) Sport Bag om succesen: Det vidste du ikke om Leicester

Blå bog: Claudio Ranieri

Navn: Claudio Ranieri

Født: 20. oktober 1951 (64 år)

Fødeland: Italien

Tidligere klubber:

Lametini (1986-87).
Puteolana (1987-88).
Cagliari (1988-91): Oprykning fra Serie C til Serie A.
Napoli (1991-93): Fjerdeplads i Serie A. Fyret efter 11.-plads i den efterfølgende sæson.
Fiorentina (1993-97): Oprykning til Serie A og vinder af pokalturneringen og den italienske Super Cup.
Valencia (1997-99): Fjerdeplads i Primera Division og vinder af Copa del Rey.
Atlético Madrid (1999-00): Fyret undervejs i sæsonen, hvor klubben siden rykkede ned i Segunda División.
Chelsea (2000-04): Nummer to i Premier League efter Roman Abramovich' indtog, men blev fyret og erstattet af José Mourinho.
Valencia (2004-05): Fyret efter syv måneder.
Parma (2007): Redder klubben fra nedrykning efter 17 point i ti kampe.
Juventus (2007-09): Tredjeplads, men fyret i den efterfølgende sæson efter én sejr i syv kampe.
Roma (2009-11): Andenplads i Serie A og i pokalturneringen.
Inter (2011-12): Ansat fem kampe inde i sæsonen og henter syv ligasejre i træk, før resultaterne igen bliver dårlige. Samarbejdet ophører.
Monaco (2012-14): Oprykning til Ligue 1 og derefter andenplads i Ligue 1 efter PSG, men fyret alligevel.
Grækenland (2014): Fyret efter fem måneder, da hans hold taber 0-1 til Færøerne.
Leicester (2015): Ansat efter Nigel Pearson, der blev fyret af ledelsen, som også havde fyret tre spillere efter en sexskandale med racistiske undertoner.

Kilder: lcfc.com, Daily Mail, uefa.com

7 kommentarer
Vis kommentarer