Som far så søn: Kasper lavede nøjagtig kopi af fars første mesterskab

2. maj 1993 vandt Peter Schmeichel sit første mesterskab med Manchester United uden at spille - præcis 23 år senere hentede Kasper guldet på samme måde, da Chelsea tog point fra Tottenham

Her kan du se Ekstra Bladets Gisle Thorsen vurdere mesterskabssejren

Som far så søn…

Kasper Schmeichel kopierede farmand Peter og vandt det engelske mesterskab. Schmeichel-familien blev dermed den kun anden familie, hvor både far og søn har vundet Premier League.

Det har familien Wright også. I 1998 vandt Ian Wright med Arsenal, og i 2006 hentede hans adopterede søn Shaun Wright-Phillips guldet med Chelsea.

Peter Netuka har drømt søde mesterskabsdrømme i 2016. Mandag aften gik drømmen så i opfyldelse for Leicesters danske superfan (Foto: Anders Brohus) Leicester Leicesters danske superfan: Jeg kan ikke tænke klart lige nu

Men her stopper det lille danske fodboldeventyr ikke. 29-årige Kasper Schmeichel vandt sin første Premier League-titel på nøjagtig samme dato og på nøjagtig samme måde, som farmand Peter - der også var 29 dengang - vandt sit første mesterskab med Manchester United for præcis 23 år siden.

I 1993 vandt United-titlen efter 26 års venten, men det var hverken på Old Trafford eller et andet engelsk stadion, at spillerne hentede guldet. Det skete hjemme i sofaen…

I fars fodspor. To generationer forenet i 1992 (Foto: Claus Bjørn Larsen)
I fars fodspor. To generationer forenet i 1992 (Foto: Claus Bjørn Larsen)
 

Manchester United og Aston Villa kæmpede om guldet, og før de to sidste runder havde De Røde Djælve et forspring på fire point og en markant bedre målscore.

Villa var derfor tvunget til at vinde sæsonens sidste hjemmekamp mod Oldham, der blev spillet søndag 2. maj.

Manchester United skulle møde Blackburn på Old Trafford dagen efter og havde næppe forventet at få hjælp fra naboerne Oldham, der lå i den tunge ende af tabellen.

(Foto: AP) Premier League Chelsea-gudekasse sikrede Leicester mesterskabet

Men Oldham leverede overraskelsen og vandt 1-0. Peter Schmeichel var alene hjemme og havde taget sig en lur. Han vågnede en halv time før, kampen på Villa Park var ovre og hørte i radioen, at Oldham førte 1-0.

- Men jeg troede ikke på noget, før jeg så slutresultatet på tekst-tv, sagde Peter Schmeichel til Ekstra Bladet.

Han fejrede mesterskabet med et glas champagne sammen med Manchester Uniteds anfører, Steve Bruce.

De to var genboer i Manchester-forstaden Bramhall, og flere af spillerne tog ud til Bruce for at fejre guldet. Trods tømmermænd lykkedes det Manchester United at vinde opgøret mod Blackburn dagen efter med 3-1.

Peter Schmeichel nåede at løfte Premier League-trofæet fem gange. Første gang var i 1993 (Foto: All Over Press)
Peter Schmeichel nåede at løfte Premier League-trofæet fem gange. Første gang var i 1993 (Foto: All Over Press)
 

Mandag aften blev Leicester så mestre, da Chelsea tog point fra Tottenham på Stamford Bridge. Spurs førte ellers 2-0 ved pausen, men måtte nøjes med 2-2, og mesterskabet blev dermed sendt til Leicester, der med to spillerunder igen ikke længere kan hentes.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

23 kommentarer
Vis kommentarer