Video af sexorgie banede vejen: Nu taler alle om Ranieri

Video af sexorgie på Bangkok-hotel banede vej for ansættelsen af manden, alle nu taler om i fodboldverdenen

(Foto: AP)
(Foto: AP)

- Jeg er så stolt, lyder det fra Leicester Citys manager, Claudio Ranieri, efter det mest usandsynlige mesterskab i engelsk fodbolds lange historie.

- Jeg er lykkelig på vegne af mine spillere, for formanden, for medarbejderne hos Leicester City, alle vores fans og hele lokalsamfundet, siger den 64-årige italiener på klubbens hjemmeside.

- Det havde jeg aldrig forventet, da jeg kom hertil, tilføjer han.

Men havde det ikke været for offentliggørelsen af en skandaløs video af et sexorgie på et hotel i Bangkok efter afslutningen på sidste sæson, var Ranieri nok aldrig havnet i Leicester.

Nigel Pearson. (Foto: AP) Premier League Kostede sex-video manageren jobbet?

Tre Leicester-spillere, deriblandt den daværende manager, Nigel Pearsons søn, kunne på videoen ses deltage i seksuelle udskejelser med flere thailandske kvinder på et hotelværelse.

Der gik ikke lang tid, før klip fra videoen, der var optaget af spillerne, blev opsnappet af den britiske formiddagspresse. Måske mest chokerende var spillernes racistiske kommentarer. En af thaikvinderne blev blandt andet kaldt "skævøje".

For Leicester var de tre unge spilleres udskejelser på det, der var tænkt som en afslapningstur efter klubbens heroiske afslutning på sæsonen, hvor en tilsyneladende uundgåelig nedrykning blev afværget, en pr-mæssig katastrofe.

TV: Sådan festede de i Jamie Vardys lejlighed:

Men også for klubbens ejer, den thailandske milliardær Vichai Srivaddhanaprabha, var det en ydmygelse, som kaldte på omgående handling. De tre spillere blev sparket ud af klubben, og samtidig steg presset på manager Nigel Pearson, som i forvejen havde et anstrengt forhold til medierne i England.

I begyndelsen af juli blev han fyret. Grundlæggende uenigheder om fremtiden, lød begrundelsen.

Kritikere stod i kø for at fordømme ejerne for at fyre en manager, der havde ført holdet fra sidstepladsen til en 14.-plads i ligaen.

Fyringen viser, at ejerne "tydeligvis ikke ved, hvad de laver", lød det fra Gary Lineker, tidligere stjerneangriber hos Leicester, Tottenham og Barcelona.

(Foto: AP) Premier League Chelsea-gudekasse sikrede Leicester mesterskabet

14 dage senere dukkede Claudio Ranieri så op. Netop fyret som græsk landstræner efter et nederlag til Færøerne på hjemmebane.

Og resten er nu historie.

- Hændelsen på hotellet bragte helten til Leicester, siger Satit Krikul, en af Thailands mest kendte fodboldkommentatorer, til nyhedsbureauet AFP.

Det vides endnu ikke, hvor Leicesters spillere rejser hen for at fejre mesterskabet, når sæsonen slutter om to uger.

AFP spurgte for nylig klubejerens søn Aiyawatt, om triumfen skulle fejres i Thailand.

- Nej, lød det bestemt.

Der var selvfølgelig ekstase blandt Leicesters fans, efter Chelsea spillede 2-2 mod Tottenham og sikrede Schmeichel og co. mesterskabet mandag aften. (Foto: AP) Premier League Ellevild fan i Leicester: Det overgår bryllup og barn

Claudio Ranieri var ikke sen til at ringe til Chelsea-manager Guus Hiddink, efter London-klubben hjalp Leicester til mesterskabet. (Foto: AP/Rui Vieira) Premier League Jublende Ranieri ringede til Chelsea-manager

2 kommentarer
Vis kommentarer