Liverpool bekræfter: Stjernespiller taget for doping

Premier League-stjernen Mamadou Sakho er testet positiv for doping, skriver fransk medie. Liverpool bekræfter nu

Sakho jubler med Dejan Lovren (i midten) og Divock Origi (til højre) efter sejren over Dortmund i Europa League. (Foto: AP)
Sakho jubler med Dejan Lovren (i midten) og Divock Origi (til højre) efter sejren over Dortmund i Europa League. (Foto: AP)

En kedelig historie om dopingmisbrug har ramt traditionsrige Liverpool Football Club.

Lørdag kan den franske radiostation RMC Sport skrive, at den franske landsholdsspiller Mamadou Sakho er testet positiv for et fedtforbrændende stof.

Ifølge journalisten Mohamed Bouhafsi fra RMC, der har tweetet om historien, var det en ubevidst brøler af 26-årige Sakho.

- Sakho tog stoffet ved et uheld - uden at være klar over indholdet, skriver Bouhafsi, der tilføjer, at Sakho og Liverpool er enige om, at spilleren ikke skal optræde for førsteholdet, så længe sagen undersøges.

På sin hjemmeside skriver Liverpool lørdag:

- I går, fredag d. 22. april 2016, modtog vi en formel meddelelse fra UEFA, der fortalte, at de undersøger et muligt brud på antidoping-reglerne af Mamadou Sakho.

- Spilleren vil referere til UEFA i sagen.

'Ikke til rådighed for truppen'
- Spilleren er ikke underlagt nogen form for suspendering. Klubben har imidlertid - i konsultation med spilleren - besluttet, at mens denne sag kører, vil spilleren ikke være til rådighed for truppen i forbindelse med kampe.

Prøven blev taget efter Europa League-kampen mod Manchester United 17. marts, og Sakho har siden optrådt i syv kampe  for Liverpool - med tre sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag til følge.

Det kan dog ikke komme på tale at straffe Liverpool, da en enkelt positiv dopingprøve ikke giver kollektive sanktioner. Der skal nemlig flere end to positivt testede spillere til, hvis det skal ske.

Sakho kom til Liverpool fra Paris Saint-Germain i september 2013. Han har siden udviklet sig til en nøglespiller i klubben og udgør et stærkt midterforsvar med Dejan Lovren.

Sakho har spillet 80 kampe for Liverpool samt 28 landskampe for Frankrig.

Liverpool FC vil ikke komme med yderligere detaljer i sagen, der er breaket bare få timer inden klubbens Premier League-kamp mod Newcastle.

Mølby: Mon Liverpool vil fyre Sakho nu?

Derfor er Sakho kult på Anfield

110 kommentarer
Vis kommentarer