Liverpool-fans igen i det røde felt: Så dybt stikker krisen

Efter en fin sæsonstart er fanskaren igen på krigsstien, men ingen peger på Klopp, og problemerne ligger heller ikke kun i forsvaret, påpeger eksperter

Så er den gal igen.

Liverpools mange fans havde lige nået at glæde sig over en fin sæsonstart, og der blev skålet højlydt efter 4-0 kulminationen 27. august mod Arsenal.

Så fulgte en røvfuld på Etihad (0-5, red.), to uafgjorte hjemmekampe og et exit fra ligacuppen, og nu spreder krisestemningen sig allerede omkring Anfield Road.

- Det er interessant, at vi har denne type samtale nu. For tre uger siden kunne den have handlet om, hvor fantastisk en start, Liverpool havde fået i Premier League, med kvalifikation til gruppespillet i Champions League og opvisningen mod Arsenal.

- Men de seneste fire kampe har udgjort et negativt moment siden Sadio Manes udvisning mod Manchester City. Og fire dårlige kamp i træk får alt til at koge på alle platforme i Liverpool. Det kan forekomme lidt hysterisk, men den slags får altså fansene op at køre, fortæller Neil Jones, reporter på Liverpool Echo.

Samme avis kunne onsdag fortælle, at angrebet i de seneste tre kampe har scoret tre mål på firs afslutninger, mens modstanderne har ramt plet fem gange på 19 forsøg. Men ellers er det – som sædvanlig – forsvaret, der får den tungeste kritik.

- Fansene er frustrerede, fordi de efter holdets fine sæson sidste år troede, at nu var man klar til at tage det næste skridt.

- Men i deres øjne har man forsømt at løse problemerne ved at hente en central forsvarer og en kompetent kriger til midtbanen, der måske kan hjælpe Jordan Henderson til at spille mere frit. Han får meget røg, men de er såmænd kritiske overfor samtlige midtbanespillere i klubben, siger Neil Jones.

- De ser nervøse ud i forsvaret, så folk har svært ved at tro på, at vi kan holde føringerne hele vejen hjem. Og angrebet brænder alt for mange chancer. Vi har jo heller ingen Harry Kane eller Romelu Lukaku, der er garanti for 25 mål pr. sæson.

- Alligevel accepterer de udvalget af angribere, mens de næsten opgiver forsvaret. Efter mange år med forsvarsproblemer tænker folk nærmest, at så må vi bare score endnu flere mål. Og når de tænker på en offensiv med både Salah, Firminho og Coutinho, så tror de også på, at den kan blive rødglødende.

- Når jeg taler med fans efter kampene, er de stadig glade for, at Klopp har skabt et offensivt hold, der kan være spektakulært at se spille. Men de er lidt frustrerede over, at næste skridt lige nu udebliver.

- Men lad os nu se. Sæsonen er stadig ung, og holdet har kun tabt en ligakamp og kun to siden marts, påpeger Neil Jones.

Morten Bruun, fodboldekspert på 6’eren, er såre enig.

- Jeg kan ikke se dem slutte som nummer otte eller ni. Jeg ser dem slutte omkring femtepladsen men vil ikke udelukke Top 3, for det har de potentialet til, siger han.

Lige nu bliver han lidt harm på klubbens kroniske kritikeres kor.

- Jeg kan godt blive lidt irriteret over, at alle peger på forsvaret. Hvis bare det hul bliver lukket, er alle problemer åbenbart løst. Det bliver så kliché-fyldt.

- Det er som om, alle Liverpools fans har deres favoritspillere blandt angriberne, og så er det altid forsvarets skyld. Jeg siger ikke, at forsvaret er fantastisk, for det er det ikke, men det har faktisk fungeret ganske udmærket i flere perioder. Men det sker, så snart Liverpool har tabt to kampe, og for mig er det bare et tomt ekko.

- Problemet er større. Du kan ikke isolere det til forsvaret. Og når Klopp også peger på de personlige fejl, er det lidt for bekvemt. Det gør alle trænere, når de har tabt.

- Det handler også om dårlig balance på midtbanen, hvor Jordan Henderson har fået skurkerollen. Det kan godt være, det er for stor en mundfuld for ham at være anfører, men det er han altså også på landsholdet, og han er i mine øjne stadig en udmærket spiller.

Morten Bruun har endnu ikke set nogen pege på Jürgen Klopp som problemernes far.

- Det er min klare fornemmelse, at han stadig nyder gudestatus i Liverpool. Jeg har ikke hørt om nogen tilhængere, der er begyndt at tvivle på ham.

- Men jeg kan da godt se med undren på, hvordan de bebrejdede Brendan Rogers. Det viser, hvor vigtig personligheden er, og den har Klopp jo med sig.

- Han er en manager, der fokuserer meget på det offensive. Defensiven er hans hovedudfordring, men det var det vel også i Dortmund.

- Du kan godt sige, at han ligesom Arsene Wenger elsker at hente offensive spillere. Men de er nu også lettere at finde end de defensivt dygtige. De har forsømt at supplere i det centrale forsvar, og det var skidt, at det mislykkedes at hente Virgil Van Dijk i Southampton, mener Morten Bruun.

Liverpool skal lørdag forsøge at revanchere sig mod Leicester, der tirsdag slog dem ud af liga cup’en. Nedenfor kan du se Liverpools resultater hidtil i sæsonen.

liverpool kampe hidtil

Liverpool færdig i Liga Cuppen