Liverpool foran massiv spiller-udrensning

Traditionsklubben forventes at sortere kraftigt i spillertruppen efter denne sæson - ti spillere kan være på vej ud, skriver engelsk avis

Mario Balotelli ligner ikke en mand, der bliver på Anfield efter denne sæson. (Foto: AP)
Mario Balotelli ligner ikke en mand, der bliver på Anfield efter denne sæson. (Foto: AP)

Liverpool får sandsynligvis endnu et travlt transfer-vindue til sommer.

Sådan forlyder det efter nye spekulationer om kæmpe udrensning i truppen. Det sker som en reaktion efter det overraskende nederlag i FA Cup'en til Aston Villa, skriver den engelske avis Daily Mail tirsdag.

Nu ser det så ud som om, at klubbens trænere og bestyrelse har fået nok af de dalende præstationer fra spillernes side.

Dårlige indkøb
Selvom sidste sæson stort set kun var en positiv fortælling for Liverpool, har det set en del anderledes ud i år. Liverpool ligger lige nu til en femteplads i modsætning til sidste års andenplads.

Det er primært på grund af salget af sidste sæsons topscorer Luis Suárez til FC Barcelona.

Efter salget af Suarez havde Liverpool en kæmpe pengepung og dermed gode indkøbsmuligheder. De købte spillere ind for noget, der nærmer sig en milliard kroner. Spillere som Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovic, Mario Balotelli og flere blev hentet ind for dyre beløb, efter de alle havde spillet en god sæson i deres daværende klubber.

Men nærmest ingen af de mange indkøbte spillere har været gode investeringer, og der spekuleres nu i deres salgsværdi. Det lyder ifølge Daily Mail, at man vil sælge nogen af de nyindkøb igen allerede til sommer.

Se også: Jon Dahl bliver flæsket på engelsk shit-list

Salgsemner
I Liverpool er det dog ikke alle spillere man vil af med. Det helt store salgsemne er den megatalentet Raheem Sterling, selvom det ikke ligefrem er i Liverpools interesse at slippe den hurtige offensivspiller.

De så gerne en forlængelse, men Sterling har afvist det seneste kontrakt-udspil fra Liverpools side af. Det får en lang række af de største klubber i verden til at holde ekstra godt øje med ham. Næsten alverdens topklubber nævnes stort set dagligt som en mulig arbejdsgiver for Sterling. Blandt dem Juventus.

Et andet navn er Mario Balotelli. Hentet i AC Milan for 150 millioner kroner men mere leveringsdygtig i skandalesager end mål, og når der så er flere af dem end positive historier, føler man et behov for skille klub og spiller ad. Det vil nærmere være en opsigtsvækkende historie, hvis de to parter ikke skilles. Oppe i angrebet er Fabio Borini og Rickie Lambert også solide bud på folk, der forlader Anfield.

Se også: Skræmmende undersøgelse: Balotelli hetzes dagligt

Kontraktudløb
Og så er der Steven Gerrard. Legenden er med sikkerhed fortid efter mange års troskab. Han skifter til Los Angeles Galaxy på en endnu ukendt kontraktlængde.

Nede i defensiven stilles der spørgsmålstegn ved både Martin Skrtel og Kolo Touré. Ivorianeren overvejer angiveligt et tilbud om forlængelse af kontrakten, mens VfL Wolfsburg skulle være på udkig efter slovakken.

Liverpool er også i besiddelse af to højre backs, men de kan begge være væk til sommer. Javier Manquillo er på leje, og det er mindre sandsynligt, at Liverpool udnytter sin købsoption. Glen Johnsons kontrakt er også kun gældende til sommer, og efter seks år i Liverpool kan hans tid nu være forbigået. 30-årige Johnson er ikke helt ung, og har samtidig en af de højeste lønninger i Liverpools trup, hvilket kan være et par gode grunde til hans mulige exit denne sommer. En fornyet kontrakt virker meget usandsynlig.

Efter nogle måske prominente salg af spillere, skal der naturligvis nye kræfter i truppen på det stjerne-spækkede hold. Mens der går mange løse rygter om nye spillere, synes andre mere konkrete.

Uanset hvad, forestår der en større udrensning hos de mangedobbelte mestre.

Av, av! Michael Krohn-Dehli går i græsset i store smerter. Man fornemmer, at selv modstanderne er chokerede over skaden. Foto: AP Sport og Spil Her er fodboldens værste skader

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere