Liverpool præsenterer rekordoverskud

Liverpool FC har fredag præsenteret et regnskab med et rekordstort overskud på 901,5 millioner kroner

Den engelske fodboldklub Liverpool FC har fredag fremlagt et rekordregnskab for regnskabsåret fra 1. juni 2017 til 31. maj 2018.

Det viser, at klubben har et samlet overskud på 106 millioner pund efter skat - svarende til 901,5 millioner kroner.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Det er ifølge det britiske medie BBC verdensrekord.

I 2018 øgede Premier League-klubben overskuddet før skat fra 340 millioner kroner til 1,06 milliarder kroner.

Omsætningen på de 12 måneder steg med 765,5 millioner kroner til 3,87 milliarder kroner i sammenligning med det foregående regnskabsår.

- Vi har set en stabil og vedvarende forbedring i klubbens finansielle position over de seneste år, siger Andy Hughes, der er driftsleder i Liverpool.

- Denne vækst og stigning i omsætningen har gjort det muligt for os at geninvestere betydeligt i både spillere til holdet og i fodboldens operationelle infrastruktur, siger han.

Det flotte regnskab er godt hjulpet på vej af klubbens deltagelse i Champions League-finalen.

Ifølge BBC gav Champions League-deltagelsen Liverpool omkring 612 millioner kroner, selv om holdet endte med at tabe finalen til Real Madrid.

Også salget af Philippe Coutinho til FC Barcelona i januar 2018 spædede godt til i pengekassen. Coutinho blev solgt for godt 1,2 milliarder kroner.

Liverpool har i store dele af sæsonen indtaget førstepladsen i Premier League. Succes på banen er også blevet afspejlet i omsætningen. Medieomsætningen er steget med 561 millioner kroner til 1,87 milliarder kroner.

De kommercielle indtægter er steget med 59,5 millioner kroner til 689 millioner kroner.

 

5 kommentarer
Vis kommentarer