Liverpool-stjerne hyldet for 'enorm' donation

Andy Robertson er angiveligt manden bag en stor donation, der skal brødføde de fattigste i Glasgow

Liverpool-backen Andy Robertson er en glad giver. Det er han til dagligt, hvor han støtter en række velgørenheder - og det er han tilsyneladende også under coronaepidemien.

Således mener avisen The Times at vide, at den skotske landsholdsanfører er den anonyme skotske fodboldspiller, der tidligere på ugen stod bag en 'enorm' donation til Glasgows food banks, der leverer mad til de fattigste.

En donation, der faldt på et tørt sted, lader det til:

'Uden støtten fra generøse enkeltpersoner, ville vi have det svært. Vi kan ikke takke ham nok,'  lyder det blandet andet.

Under coronaepidemien har en lang række fodboldspillere og -klubber i Storbritannien trådt til med donationer, så food banks over hele kongeriget har kunnet følge med den voksende efterspørgsel.

I Glasgow har også Robertsons barndomsklub Celtic sørget for at oprette en fond på 150.000 pund, hvilket svarer til 1,23 millioner kroner, der også skal gå til mad til dem i størst nød og til sundhedsmedarbejdere, der tager sig af de syge.

Det sidste har også været i fokus hos de tidligere Manchester United-stjerner Gary Neville og Ryan Giggs. De to ejer sammen to hoteller, der kvit og frit har stillet til rådighed for de pressede sundhedsarbejdere.

Det samme har Chelsea-ejer Roman Abramovic gjort med Chelseas eget hotel på Stamford Bridge, Millennium Hotel.

Et andet eksempel er Tottenhams belgiske forsvarsspiller Toby Alderweireld, der har indkøbt et stort antal tablets, der skal gøre det muligt for de coronasyge og de ældre at kommunikere med familien, der i disse tider ikke må komme på besøg.

Andy Robertson, Toby Alderweireld og alle de øvrige Prenmier League-spillere kommer tidligst i kamp igen 30. april - men det afhænger naturligvis af coronasmittens udbredelse.

Dansk klub sender alle hjem

Corona koster klublegende jobbet

Første spiller i Kina: Tidligere United-spiller smittet