Annonce:
Annonce:

Agger løfter sløret: Derfor samler jeg penge ind til udsatte børn

- Jeg har overskud og vil gerne hjælpe udsatte børn til at dyrke sport, siger Daniel Agger, der er i samarbejde med Red Barnet og Helle Thorning-Schmidt står bag projektet

Daniel Agger præsenterede mandag sit store velgørenheds-projekt, som Red Barnets internationale chef, Helle Thorning-Schmidt er en del af, fordi det sker i samarbejde med Red Barnet. Daniel Agger vil via sit arrangement samle penge ind til 400 børn på Vestegnen, som skal dyrke idræt.
Daniel Agger præsenterede mandag sit store velgørenheds-projekt, som Red Barnets internationale chef, Helle Thorning-Schmidt er en del af, fordi det sker i samarbejde med Red Barnet. Daniel Agger vil via sit arrangement samle penge ind til 400 børn på Vestegnen, som skal dyrke idræt.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Liverpool

Når han gjorde noget på fodboldbanen, gjorde han det altid 100 procent.

Daniel Agger gjorde aldrig noget halvhjertet eller som en slags venstrehåndsarbejde. Han ofrede sig altid for holdet. For helheden. For kollektivet.

Sådan er livet fortsat for den nu 32-årige pensionerede landsholdsanfører. På trods af, at han har trukket sig helt tilbage fra rampelyset, træder han alligevel frem på den store scene i forbindelse med et stort velgørenheds-arrangement 17. juni på Royal Golf Club i København.

Til glæde for 400 udsatte børn
Her samler Daniel Agger en række internationale topnavne, så som Steven Gerrard, Jamie Carragher, Luis Garcia, Mikkel Kessler og Thomas Bjørn i bestræbelserne på at samle penge ind til 400 udsatte børn på Vestegnen. Han vil gerne hjælpe dem i gang med at dyrke sport. Uanset om det er fodbold, håndbold eller tennis.

Annonce:

Via sin fond – The Agger Foundation – laver han en storstilet indsamling i forbindelse med et golfarrangement 17. juni i Royal Golf Club i København, hvor hele overskuddet fra arrangementet skal gå til Red Barnets projekt ”Plads til alle”.

Samarbejdet om projektet sker i tæt samarbejde med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der nu er international chef for Red Barnet.

- Jeg har været meget heldig og mødt de rigtige mennesker på min vej. Det gjorde ikke alle i min omgangskreds. Hvorfor skulle jeg ikke give de erfaringer videre til nogle børn, så de måske en dag har mulighed for at løbe ind i de rigtige mennesker.

- Hvis ikke jeg var blevet en del af en fodboldklub (Rosenhøj), havde jeg ikke været, hvor jeg er i dag. Det har været med til at forme mig som menneske.

- Jeg er nu i en situation nu, hvor jeg har overskud og gerne vil hjælpe. Derfor laver jeg det her arrangement, siger Daniel Agger til Ekstra Bladet.

Daniel Agger står bag initiativet og indsamlingen til Red Barnets projekt
Daniel Agger står bag initiativet og indsamlingen til Red Barnets projekt "Plads til alle" ved et stort velgørenhedsarrangement 17. juni i København. Helle Thorning-Schmidt deltager også i arrangementet, fordi hun i dag er international chef i Red Barnet. Indsat Steven Gerrard og Jamie Carragher, der kommer til København. Foto: Lars Poulsen
 

 

Annonce:

Værdierne er vigtige
Og så nævner Daniel Agger sin tidligere træner og sin ældste søns træner som gode eksempler på personer, der ofrer sig for fællesskabet og sørger for, at de unge får gode oplevelser.

- Min tidligere træner i Rosenhøj talte altid om værdier ved at være sammen, om at være der for hinanden. Det eneste han aldrig nævnte, var ham selv. Det er enormt vigtigt, at unge har erfarne voksne, der kan guide dem i en god retning.

- Jeg kan se det på mine egne børn. Min ældste søn, Jamie på otte et halvt, har en fodboldtræner, som jeg tager hatten af for. De træner to gange og ugen og spiller derudover kamp. Han er så enormt engageret og bruger så meget tid på de unge. Det er fantastisk at opleve, forklarer Daniel Agger.

Overskuddet fra Daniel Aggers velgørenheds-arrangement skal ramme børn i foreløbig to af Vestegnens kommuner. ”Plads til alle” er projektet, hvor det handler om at få unge til at dyrke idræt.

Annonce:

Projektet har Daniel Agger ikke involveret sig i, fordi han skal være kransekage-figur. Han har lagt mange kræfter og energi i at få det op at stå de seneste to år.

- Jeg lavede min fond (The Agger Foundation), fordi jeg gerne vil give noget tilbage. En ting er at give penge. Noget andet er at bruge tiden og være til stede, når pengene skal bruges og projekterne skal føres ud i livet.

- Når jeg gør noget, gør jeg det altid 100 procent. Derfor skal jeg også involveres i det her i de to kommuner på Vestegnen, hvor projektet ”Plads til alle” kommer til at køre. Jeg vil gerne se, at de unge får glæde af det her, forklarer Daniel Agger.

Captain Fantastic - alias Steven Gerrard - og Jamie Carragher kommer til København lørdag 17. juni for at deltage i Daniel Aggers velgørenheds-arrangement til fordel for børn på Vestegnen. Foto: AP
Captain Fantastic - alias Steven Gerrard - og Jamie Carragher kommer til København lørdag 17. juni for at deltage i Daniel Aggers velgørenheds-arrangement til fordel for børn på Vestegnen. Foto: AP
 

Liverpool er et stort fællesskab
Charity er et meget udbredt engelsk fænomen. Flere af Aggers tidligere holdkammerater i Liverpool uddeler også penge via fonde efter velgørenheds-arrangementer. Senere på foråret skal Daniel Agger således til Portugal for at deltage i et arrangement, som Steven Gerrard står bag.

Annonce:

- Jeg sad op og ned ad Steven Gerrard i ni år. Pludselig så jeg ham ikke. Nu er den slags begivenheder en lejlighed til, at vi kan se hinanden igen.

- Liverpool er en speciel klub med et stort fællesskab, forklarer Daniel Agger, der i slutningen af maj sammen med Steven Gerrard, Jamie Carragher og Steve McManaman er inviteret til Australien med førsteholdstruppen for at spille en opvisningskamp.

- Jeg har været meget heldig i min tid at møde en masse interessante mennesker. Men jeg må også have gjort noget rigtigt i forhold til dem, fordi de siger ja til at deltage i mit arrangement, pointerer Daniel Agger, der – hvis arrangementet 17. juni bliver en succes – vil gentage det i 2018.

- Det første arrangement bliver meget vigtigt, hvis vi skal gentage det året efter. Det skal være en succes-oplevelse for folk, så de kommer igen og finder arrangementet attraktivt, fastslår han.

Annonce:

Udover en golfturnering hele lørdagen bliver der en stor galla-middag om aftenen, hvor en række rekvisitter fra flere Liverpool-spillere kommer på aktion, lige som der kommer underholdning i international topklasse på programmet med DAD, Phlake og Suspekt.

De kommer til Aggers store indsamlingsdag

Alle de internationale stjerner er endnu ikke helt på plads til Daniel Aggers store velgørenheds-arrangement til fordel for Red Barnet. Her er et udvalg af dem, som deltager lørdag 17. juni. Der vil i alt deltage 22 personligheder ved arrangementet.

Steven Gerrard

Jamie Carragher

Glen Johnson

Dirk Kuyt

Luis Garcia

Pepe Reina

Robbie Fowler

John Arne Riise

Vladimir Smicer

Patrick Berger

Thomas Bjørn

Anders Hansen

Lars Jacobsen

Nicolai Jørgensen

Daniel Agger

Helle Thorning-Schmidt

Sådan er projektet: Plads til alle

"Plads til alle" er et projekt Red Barnet kører i 20 kommuner i landet. Nu kommer Vestegnen også på landkortet.

Projektet handler om at hjælpe børn og unge fra udsatte familier ind i fællesskabet i fritiden med andre børn og unge.

Målgruppen er gråzone-børn i alderen 5-18 år som er i risiko for at mistrives, og hvis forældre af sociale, økonomiske, kulturelle eller helbredsmæssige grunde ikke kan støtte børnene i fritidslivet.

Børnene lever typisk i familier med en enlig forsøger eller i etniske minoritetsfamilier I kraft af sportens universelle sprog er der også fokus på at hjælpe flygtningsbørn, som skal starte integrationsprocessen i Danmark.

Fokus i Aggers arrangement 17. juni handler om Vestegnen, hvor mange børn er i risikozonen for, at mistrives. Ifølge Kora’s undersøgelse "Sårbare børn” udgør kommunerne på Vestegnen nogle af de mest sårbare kommuner at vokse op i, når det gælder risikoen for, at mistrives. Rapporten viser, at de sårbare børn ikke fordeler sig jævnt på landets kommuner. I nogle kommuner udgør de kun 3,3 procent, hvorimod de sårbare børn udgør hele 13 procent af alle børn i eksempelvis Brøndby Kommune.

Kilde: Red Barnet.

Eksklusivt: Agger løfter sløret for kæmpe projekt

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: