Anklage: Liverpool-stjerne holdt mig som slave

- Jeg ønsker, at jeg aldrig havde mødt dem. Det var forfærdeligt, fortæller tjenestepige, der arbejdede for Liverpool-stjerne under minimumslønnen og flere gange følte sig ydmyget

Awo og Kolo Toure har penge nok, men de giver dem nødigt væk, fortæller Alice Sawyer (Polfoto)
Awo og Kolo Toure har penge nok, men de giver dem nødigt væk, fortæller Alice Sawyer (Polfoto)

Liverpool-stjernen Kolo Toure får angiveligt 90.000 pund (cirka 830.000 kroner) om ugen. Til gengæld har han ikke overskud til at betale og behandle sine ansatte anstændigt.

Sådan ser bundlinjen i alt fald ud, når man læser Alice Sawyers beretning om hendes tid som stuepige hos Kolo og Fru Awo i deres luksushus i Cheshire. Her blev hun angiveligt både ydmyget, overbebyrdet og underbetalt.

Hun fortæller i The Sun, at hun selv måtte nøjes med en ugeløn på 350 pund (godt 3.200 kroner, som er under minimumslønnen, red.) for et arbejde, der var beskrevet som 12 timers vagter, men som tit strakte sig meget længere og til langt ud på natten. Vagterne kunne være 16 timer med kun fire timers pause til den næste, og der var ikke noget, der hed ferie, fortæller Alice Sawyer.

Og hun siger, at parret behandlede hende som ’en slave’.

Wayne Rooney og United møder Kolo Touré og Liverpool. (Foto: AP) Europa League Historisk: Liverpool og United i Europa League-brag

Blandt andet blev hun tvunget ned på knæ for at snøre fruens snørebånd, og i sidste uge blev det hele for meget for den 30-årige kvinde, der forsøgte at forlade jobbet. Men da hun sidste lørdag ville sige op, holdt Toure-parret hendes pas tilbage.

Tjenestepigen med de filippinske rødder fik det dog udleveret, da hendes familie ringede til politiet.

- Først måtte jeg dog åbne min bagage, så hun kunne rode den igennem og sikre sig, at jeg ikke havde stjålet noget. Da jeg sad grædende på trappen, begyndte hun at filme mig. Jeg var så lettet, da jeg kunne se politibilen ankomme.

Familien Toure havde allerede fire tjenestefolk, da Alice blev ansat. Hun fik dog aldrig nogen kontrakt i hånden.

 

Kolo Toure har haft svært ved at erobre en stamplads hos Liverpool. Her han dog fået chancen i januar og forsøger at få bolden fra Wayne Rooney (Foto: AP)
Kolo Toure har haft svært ved at erobre en stamplads hos Liverpool. Her han dog fået chancen i januar og forsøger at få bolden fra Wayne Rooney (Foto: AP)

- Jeg ønsker, at jeg aldrig havde mødt dem. Det var forfærdeligt. Jeg havde næsten aldrig en fridag, og jeg skulle næsten altid arbejde i weekenderne.

- Jeg skulle som regel starte med at gøre køkkenet rent og siden fortsætte med resten af huset, vaske tøj og hjælpe med at lave maden. Det kørte nonstop, og jeg var på benene hele tiden. Det eneste, der kom den anden vej var bebrejdelser.

- Jeg skulle kalde hende ‘Madam’ , og hun blev vred hele tiden. Uanset, hvad jeg gjorde, var det galt. Hun kørte hånden henover flader, jeg havde støvet af, og bad mig gøre det igen. Hun råbte mig ind i ansigtet.

Siden passede hun også de tre børn og kørte de ældste til skole, før Awo Toure angiveligt stod op omkring middagstid.

I følge Alice Sawyer kunne Kolo Toure ikke undgå at bemærke sin kones nedladende behandling af tjenestepigen. Han greb dog aldrig ind.

Af forståelige årsager er Alice Sawyer ikke glad for Toure-ægteparret. Anderledes populær er Kolo Toure blandt sine holdkammerater i Liverpool. Se deres hyldestdans og -sang til Kolo og lillebroren Yaya Toure her

37 kommentarer
Vis kommentarer