Tidligere Liverpool-spiller ramt af frygtelig sygdom

Stephen Darby nåede at spille Champions League for Liverpool, men en alvorlig sygdom sætter nu en stopper for karrieren

Stephen Darby spillede det meste af sin profesionelle karriere i Bradford. Foto: Ritzau Scanpix
Stephen Darby spillede det meste af sin profesionelle karriere i Bradford. Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere Liverpool-spiller Stephen Darby stopper karrieren i en alder af blot 29 år, fordi han har fået fået konstateret en alvorlig og uhelbredelig sygdom.

Det meddeler Darbys nuværende klub, Bolton Wanderers, der samtidig også oplyser, at han er ramt af Motor Neuron Sygdom, der er en gruppe af forskellige sygdomme, der påvirker hjernen og nervesystemet - heriblandt ALS, der er den mest kendte motor neuron-sygdom.

- Jeg vil gerne benytte muligheden for at takke mine holdkammerater, Phil Parkinson (Bolton-manager red.) og alle medarbejdere i Bolton Wanderers Football Club for deres fantastiske støtte i en ekstremt svær periode for min familie og mig, siger han og beder om ro i den næste tid.

- Jeg vil gerne bede om privatliv på nuværende tidspunkt, så jeg kan indstille mig på den kamp, jeg har foran mig, og så jeg kan bruge tiden med de, der står mig nære, siger Darby.

Lever i gennemsnit to år
Og der er absolut intet at sige til, at Stephen Darby beder om tid til at vænne sig til tanken om sygdommen.

Ifølge britiske National Health Service er sygdommen altid dødelig og kan ikke helbredes. Det findes dog behandling, der kan mindske symptomerne, men folk lever gennemsnitligt kun i to år efter at have fået diagnosen, og kun ti procent lever mere end fem år. Få personer kan dog leve med sygdommen i en længere årrække.

Den triste nyhed har også sat sine spor i Bolton og hos klubbens manager.

- Det er hjerteskærende nyheder for Stephen og hans familie. Han er en fantastisk professionel og et fantastisk menneske, siger Phil Parkinson, der samtidig understreger, at Stephen Darby altid er velkommen i klubben.

Den nu tidligere professionelle fodboldspiller er gift med den kvindelige Manchester City- og engelske landsholdsspiller Steph Houghton, hvorfor Manchester City også har sendt en hilsen til parret.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stephen Darby (th) var en populær mand i Bradford, inden han skiftede til Bolton i 2017. Foto: Ritzau Scanpix
Stephen Darby (th) var en populær mand i Bradford, inden han skiftede til Bolton i 2017. Foto: Ritzau Scanpix
 

Holdkammerat med Agger
Stephen Darby voksede op i Liverpool og fik debut på førsteholdet som 20-årig i 2008. Han spillede sin sjette og sidste kamp to år senere, inden han blev sendt permanent videre til Bradford i 2012.

Sidste år skiftede han til Bolton, hvor han altså blot nåede en enkelt sæson.

Den engelske forsvarsspiller var blandt andre holdkammerat med danske Daniel Agger i Liverpool. De to startede begge inde i forsvaret, da Liverpool tabte til Fiorentina i Champions League hjemme på Anfield i 2009. I øvrigt med Martin Jørgensen på modstandernes hold.

Liverpool har da også sendt en hilsen til klubbens tidligere spiller på Twitter.

I juli vandt Celia Barquín Arozamena europamesterskabet for amatører. Mandag blev hun fundet dræbt af knivstik. Foto: Ritzau Scanpix Golf - 19. sep. 2018 - kl. 08:20 Spanien i chok: Europamester fundet dræbt på banen

Se også: Dansk ikon kan få klubben lukket: - Det er uanstændigt

Denis Vavro FCK blev helten, da han scorede på det afgørende straffespark i Europa League-kampen mod Atalanta. Nu kan han blive FCK's næste transferhit. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superligaen indefra: Kan give FCK transferjackpot