Den store nedtur: Liverpool-legende kritiserer Klopp

Liverpool er gået fuldstændig i stå og har blot hentet seks point i syv Premier League-kampe i 2017 – nu kritiserer Carragher Klopps dispositioner

Jürgen Klopp smilede og var glad, da han for én uge siden besøgte København. Alvoren har meldt sig på Anfield, hvor Liverpool nu kan få svært ved at komme i top-4. Foto: Linda Johansen.
Jürgen Klopp smilede og var glad, da han for én uge siden besøgte København. Alvoren har meldt sig på Anfield, hvor Liverpool nu kan få svært ved at komme i top-4. Foto: Linda Johansen.

6. november 2016 så det hele lyst og lovende ud for Liverpool.

Der var spillet 11 kampe i Premier League og med 26 point lå Jürgen Klopps mandskab på førstepladsen med ét points forspring til Chelsea.

Den fine form fortsatte sådan set resten af 2016 og sluttede med en 1-0 sejr over rivalerne fra Manchester City på Anfield.

Men siden årsskiftet har nedturen været enorm for Liverpool. Southampton sendte dem ud af Liga Cupen, siden blev det endnu værre da Wolverhampton vandt 2-1 på Anfield og sørgede for et hurtigt FA Cup-exit.

I Premier League har Liverpool slet ikke evnet at finde efterårsformen. I syv kampe i år har Liverpool blot fået seks point.

De har besejret Tottenham og spillet uafgjort mod Manchester United, Chelsea og Sunderland. Siden har holdt tabt til Swansea, Hull og i mandags til Leicester.

Kritik fra Liverpool-legende
Oven på nederlaget til mestrene fra Leicester var Liverpool-legenden Jamie Carragher skarp i sin kritik af Jürgen Klopp efterfølgende:

- Klopp må lave ændringer til sommer. Nederlaget til Leicester forstærker indtrykket af behovet for forandringer i spilletruppen.

- Jeg holder meget af James Milner, men han er nu engang ikke venstre back. Han burde ikke spille i den position. Det svarer lidt til at placere mig som højre ving og bede mig løbe fra backen. Det ville jeg ikke magte.

- Det er heller ikke muligt for Lucas Leica at følge med Jamie Vardy i en spurt, når holdet rykker Lucas blev sat i en position, hvor han blev afsløret. Han bør ikke få skylden. Det er Jürgen Klopps ansvar, siger Jamie Carragher til Sky Sports.

Her peger Ekstra Bladet på fem årsager til den markante deroute for Liverpool og Jürgen Klopp i denne sæson:

Bundniveauet
Da Liverpool for et par uger siden slog Tottenham, spillede Jürgen Klopps tropper som et mesterhold. Sprudlende, engageret og med en glød, der gav forhåbninger om noget stort. Mandag aften mod Leicester lignede The Reds en nedrykker. Usammenhængende og uden den entusiasme i presfodbolden, som Jürgen Klopp gerne vil praktisere. Vi har også set et rystende lavt bundniveau på mandskabet tidligere i 2017 mod Swansea og mod Hull.

Bredden i truppen
På trods af, at Liverpool ikke spiller europæisk i denne sæson har Jürgen Klopp fuldstændig undervurderet behovet for en meget stærk og bred spillertrup med stor erfaring.

Jürgen Klopp har erkendt, at England er det sværeste sted at kvalificere sig til top-4. Men det er først gået op for ham på et sent tidspunkt.

Se lige den bænk som Klopp præsenterede mandag mod Leicester: Alberto Moreno, Ragnar Klavan, Kevin Stewart, Divock Origi, Trent-Alexander Arnold og Benjamin Woodburn. Der er ikke meget top-4 klasse i Premier League over det udbud.

Hvem kunne han sætte på banen, der samtidig evnede at forandre en kamp: Igen af dem fra mandagens bænk.

Klopps naivitet
Det virker som om Jürgen Klopp er en smule naiv. Det er ham, der har ansvaret for at spille med spillere på positioner, hvor de ikke hører hjemme. Det gælder Lucas Leiva og ikke mindst James Milner. Det gik med Leiva mod Tottenham, men når han kommer ud at løbe mod små, tekniske spillere, bliver han udstillet. James Milner som venstre back er også en nødløsning. Klopp nægtede at købe en ny venstre back i sommer på trods af, at Alberto Moreno ikke er dygtig nok defensivt. Derfor blev den højrebenet James Milner placeret på positionen. Men det har aldrig været en optimal løsning.

Motivationen mod bundholdene
Liverpool har tabt fem kampe i Premier League – mod Bournemouth, Burnley, Hull, Swansea og Leicester. På det tidspunkt, hvor de mødte dem, lå fire af de fem under nedrykningsstregen. Jürgen Klopps tropper har tilsyneladende store problemer overfor hold, der står kompakt og ikke som udgangspunkt kommer frem på banen for at angribe Liverpool, men i stedet satser på at slå til på omstillinger og på de fejl, Liverpool begår undervejs.

Manglen på kontinuitet
Dejan Lovren og Joel Matip er førstevalget som stopperpar. Men det er ikke meget de to har spillet sammen i denne sæson. Enten har Matip været ude og som nu, hvor Lovren har knæproblemer og ikke kan spille. Derfor bliver stopperparret hele tiden med nye konstellationer. Ragnar Klavan har i perioder gjort det rimeligt. Men esteren er ingen spiller, der bør være i en klub med top-4 ambitioner.

Siden har det også været et problem, at Jürgen Klopp ikke har den perfekte gardering for anfører Jordan Henderson. Han manglede mod Leicester og så faldt korthuset på midten sammen, fordi Emre Can ikke har de samme defensive kvaliteter.

Læg dertil, at Daniel Sturridge slet ikke har ramt det niveau, han viste for et par år siden. Han er ingen Jürgen Klopp spiller, fordi han er for stationær en type.

Liverpool ligger aktuelt nummer fem i Premier League og spiller lørdag mod Arsenal. Og netop mod topholdene i Premier League har Liverpool en fin statistik. Liverpool er faktisk bedst mod de bedste.

Se også: Klopp: Underhold eller fodbolden vil dø

Se også: Grinende Klopp om 'fantastiske' Dolberg: Hvem kender ham ikke?

Se også: Eksklusivt: Klopp forelsket i Eriksen - så tæt var jeg på ham

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere