Husker Agger-drøn: Da Torres blev knaldet ned

Daniel Aggers albue-tackling på Fernando Torres og efterfølgende kritik af den spanske angribers klubskifte er noget, som Liverpool-fansene mindes på dagen for karrierestoppet

Aggers albue på Torres huskes stadig for det gode (Screenshot)
Aggers albue på Torres huskes stadig for det gode (Screenshot)

Med Daniel Aggers karrierestop torsdag er det tid til at se tilbage på karrieren, og i England huskes den danske landsholdsanfører blandt andet for forudseende forsvarsspil, gode langskudsmål og målet i Champions League-semifinalen mod Chelsea i 2007.

En enkelt handling og et efterfølgende citat huskes Daniel Agger dog også, og for nogle Liverpool-fans er det næsten vigtigere end alt andet.

Super-stjernen Fernando Torres havde på transfervinduets sidste dag i vinteren 2011 netop forladt Liverpool til fordel for rivalerne for Chelsea, men da 31. januar blev til 6. februar mødtes de to klubber, og Agger gjorde det, som de fleste Liverpool-fans ønskede at gøre ved Torres.

I Torres' Chelsea-debut driblede han fra højrekanten ind mod mål, da Daniel Agger stillede sig i vejen og mere eller mindre utilsigtet knaldede albuen op i hovedet på Torres.

Se Aggers barske albuetackling i hovedet på Fernando Torres lige her

Få dage efter blev Agger spurgt til episoden, og han forklarede, at Torres ikke havde vist Liverpool ære.

- Det er uacceptabelt at spille for en af Liverpools ærkefjender, sagde Agger ifølge The Guardian.

- For en dansker handler det om at have respekt for klubben, som du spiller i. Jeg er stolt over at tage min Liverpool-trøje på og vil aldrig skifte til en anden klub i England, sagde Agger.

- Jeg vil aldrig skifte til Manchester United eller Everton for eksempel. Det handler om respekt for klubben, fortalte Agger, mens Liverpool indkasserede omkring 500 millioner kroner for spanieren.

Daniel Agger annoncerede sit karrierestop torsdag 9. juni 2016 (Foto: Jonas Olufson)
Daniel Agger annoncerede sit karrierestop torsdag 9. juni 2016 (Foto: Jonas Olufson)
 

Allerede året efter havde Manchester City på rygteplan bud efter Agger, og Agger holdt sit løfte.

- Jeg kan ikke forestille mig at spille for andre klubber i England, men man ved aldrig, om klubben synes, at det er bedst at sælge, lød det fra Agger.

- Jeg vil hellere blive, men beslutningen er ikke op til mig. Liverpool kan lave en handel, men jeg har to år tilbage af kontrakten, men jeg har ikke ændret mening, sagde den dengang 27-årige Agger, der også blev i klubben, da Barcelona året efter havde bud efter ham.

Udover albuesvinget og de skarpe ord mod Torres, så huskes Agger i Liverpool også for hans mål i Champions League-semifinalen og hans hans langskudsdrøn mod West Ham og Blackburn i ligaen.

I hæj solskin annoncerede Daniel Agger sit stop. Foto: Jonas Olufsen Landsholdsfodbold 45 minutter inden stop ringede telefonen: Prøvede desperat at bremse Agger

Daniel Agger er populær i både ind og udland (Foto: Jan Sommer) Brøndby Such a shame!: Sådan reagerer fodboldverdenen på Agger-exit

Daniel Agger fortæller, hvorfor han har stoppet karrieren (Foto: Jonas Olufson) Landsholdsfodbold Daniel Aggers ord: Derfor stopper jeg

Daniel Agger indstiller karrieren. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Tak for alt, Agger: Hvad husker du forsvarskæmpen for?

Agger nåede 14 mål for Liverpool - her kommer det flotteste og det vigtigste:

Daniel Agger kommer stadig i Rosenhøj Boldklub, hvor hans far og søn spiller (Foto: Jens Dresling) Brøndby Beæret barndomsklub: Plads til Agger på vores oldboys-hold

1 kommentar
Vis kommentarer