Kinesere vil købe Liverpool

De er parate til at betale 700 millioner pund for Anfield-klubben

Philippe Coutino (i midten) Firmino (t.h) og Daniel Sturridge (t.v) jubler over en scoring på Anfield i semfiinalen mod Villarreal i Europa League. En kinesisk investorgruppe vil købe klubben for 700 mio. pund. (Foto: AP)
Philippe Coutino (i midten) Firmino (t.h) og Daniel Sturridge (t.v) jubler over en scoring på Anfield i semfiinalen mod Villarreal i Europa League. En kinesisk investorgruppe vil købe klubben for 700 mio. pund. (Foto: AP)

Liverpool kan ende på kinesiske hænder.

En investeringsgruppe som kalder sig SinoFortone er i hvert fald parat til at betale 700 millioner pund - 6,6 milliarder kroner.

Det er The Independent, som melder om interessen fra den kinesiske investorgruppe, som allerede tilbage i marts var på banen første gang for at vise seriøs interesse for The Reds ved Merseyside.

SinoFortone har de seneste år investeret 5,2 milliarder kroner i projekter i Storbritannien. De har specialiseret sig i infrastruktur-projeker i Kina og østen. Det gælder opførelser af jernbaner, veje, flyvepladser, havne og kraftværker. Nu vil gruppen også eje en fodboldklub. En stor, engelsk traditionsklub. En sovende kæmpe.

Et salg her og nu kunne blive en rigtig god forretning for Liverpools nuværende ejere, Fenway Sports Group, der i 2010 købte klubben for et beløb i omegnen af 2,5 milliarder kroner.

Liverpool menes at være en meget attraktiv investering for kineserne på trods af de svingende sportslige resultater de seneste mange år. Men klubben er attraktiv for SinoFortone på grund af historien og klubben generelle position på fodboldmarkedet. Det tæller åbenbart også med, at i Liverpool findes Europas ældste kinesiske bydel.

Det er kinesernes planer at udvikle klubbens træningsanlæg Melwood og samtidig åbne en række fodboldakademier i Kina, hvis det lykkes at købe aktiemajoriteten i Anfield-klubben.

Nægter at sælge
The Independent skriver, at Fenway Sports Group på nuværende tidspunkt ikke har interesse i at sælge klubben, selv om man reelt kan score i omegnen af fire milliarder kroner.

Den engelske avis skriver videre, at kineserne også har stor interesse i at investere i et delejerskab af klubben med mulighed for at købe John Henry og Tom Werner, der ejer FSG, ud på længere sigt.

Liverpool kan i øvrigt se frem til en barsk start på den nye Premier League-sæson. Holdet skal i de tre første udekampe møde Arsenal, Tottenham og Chelsea. Og det kan faktisk ende med fire udekampe i træk, hvis klubben får held med at få flyttet hjemmekampen mod Burnley fra anden spillerunde.

Premier League-kampe inden jul, du ikke må misse

Det nye Premier League-program for 2016/17-sæsonen er netop kommet ud. Ekstra Bladet zoomer ind på ti kampe inden jul, du ikke må gå glip af:

Hvor er Vardy?: Leicester City - Arsenal, 20. august
West Ham indvier nyt stadion:
West Ham - Bournemouth, 20. august
Pep og Mourinhos første møde:
Manchester City - Manchester United, 10. september
Traditionsopgøret:
Liverpool - Manchester United, 15. oktober
Mourinho vender hjem:
Chelsea - Manchester United, 22. oktober
Danskerduellen: Tottenham - Leicester, 29. oktober
London-derbyet:
Arsenal - Tottenham, 19. november
Duellen på sidelinjen: Manchester United - Arsenal, 19. november
London-braget på Broen: Chelsea - Tottenham, 26. november
Gensyn med Koeman: Southampton - Everton, 26. november

Kilde: Skysport

Daniel Agger kunne ikke genkende kulturen i Brøndby, da han kom hjem til klubben i 2014. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Aggers markante melding: Brøndby-kulturen er helt væk

4 kommentarer
Vis kommentarer