Klopp er vild med Premier League

Stjerneagenten Ivan Marko Benes mener, at Jürgen Klopp passer godt til Premier League

Passion og spilleglæde er blevet Jürgen Klopps varemærke (Foto: AP)
Passion og spilleglæde er blevet Jürgen Klopps varemærke (Foto: AP)

På Twitter vælter beskederne ind under fanen #KloppForTheKop. Billedet af Jürgen Klopp fra 2014, hvor han ærbødigt berører det legendariske ’This Is Anfield’-skilt, bliver nærmest udlagt som et forvarsel om hans ansættelse.

Drømmen om at få en træner, der fik genfødt euforien på Westfalenstadion, tryllebinder Liverpool-tilhængerne.

Og spørger man en af de danskere, som kender Jürgen Klopp allerbedst, spilleragenten Ivan Marko Benes, så har tyskeren haft sigtet indstillet på England et stykke tid.

– Han har altid sagt, at han er helt vild med Premier League, fortæller Benes til Ekstra Bladet.

Se også: Beckham: Jeg gemmer min drink for Sir Alex

Ivan Marko Benes har kendt Jürgen Klopp helt tilbage fra tiden i Mainz 05, hvor Klopp i 2001 blev nødt til at indstille sin aktive karriere efter mere end 300 kampe for klubben. Sportsdirektør Christian Heidel havde brug for en mand, der kunne træde ind som træner i en overgangsperiode.

– Den beslutning fik ret stor indflydelse på mit liv, sagde Jürgen Klopp selv for nogle år siden.

Ivan Marko Benes oplevede både Leon Andreasen og ikke mindst Mohamed Zidan blomstre under Klopps ledelse i Mainz.

– På hver sin måde var han med til at løfte dem i niveau. Og det utrolige med Mohamed Zidan var, at da han hentede ham til Dortmund, så formåede han også at få ham til at indordne sig, så han arbejdede benhårdt for kollektivet der, beretter spilleragenten, der genkalder sig sit allerførste møde med en cheftræner iført shorts og klipklappere.

Her tryller Klopp i sin aktive karriere:
 

– Jürgen Klopp må være fantastisk inspirerende at have i en klub. Det har jeg senest oplevet, da Jacob Bruhn lavede aftale med Dortmund i vinter. Han kender jo alle spillere på U17- og U19-holdene i den klub, siger han.

– Op til pokalfinalen mod Wolfsburg hev han Jacob Bruhn op i førsteholdstruppen for at træne med. Klopp havde sagt op. Det var hans sidste kamp. Han kunne være helt ligeglad, og så gør han alligevel sådan en gestus. Det var klasse, konstaterer den danske agent.

Se også: Eriksen hyldes efter storkamp: Nok verdens bedste frisparksskytte

– Men folk skal ikke lade sig narre. ’Kloppo’ er meget mere tough og bevidst om tingene end det indtryk han giver omverdenen. Han er ikke bare en joker, siger Ivan Marko Benes og uddyber:

– Han er ikke kun sjov og ballade. Han indeholder mange flere facetter, og han er et taktisk geni, der er enormt dedikeret til sit hverv. Det er jo ikke tilfældigheder der gør, at en mand på få år kan bringe en klub fra fallittens rand frem til to mesterskaber og en Champions League-finale, siger Ivan Marko Benes.

– Jeg kan ikke se, hvorfor Jürgen Klopp ikke skulle passe til Premier League. Han er markant bedre til engelsk end mange af de andre udlændinge, der er der. Og så er han ikke en tidligere stjerne med mere end 100 landskampe på bagen. Han har en stor nysgerrighed i forhold til jobbet.

– Han er en stor fyr med sine 1,90 meter, og så kan de jo godt lide i England, når manageren virker som en af ’the lads.’ Når han samtidig kommer med de trofæer i bagagen, som han har, så er respekten helt på plads på forhånd, mener Ivan Marko Benes.

På Youtube findes der et klip, hvor Jürgen Klopp snakker om sin spillefilosofi sammenlignet med Arsenals Arsène Wenger.

– Han kan godt lide at have bolden. Sætte pasninger sammen. Det er som et orkester. Men der er en lydløs melodi ... Jeg kan godt lide heavy metal, siger Jürgen Klopp, der, hvis han ender i Liverpool, i så fald kommer til at markere et brud med den filosofi, som den fyrede manager Brendan Rodgers bragte med sig.

Se også: Landsholdskeeper overgiver sig: Eriksen bedst på frispark

De drømmer om Klopp i Liverpool. Og der er tydeligvis kontakt.

Logikken stemmer imidlertid ikke helt. Da Jürgen Klopp valgte at gå til Dortmund, fravalgte han klubber som Leverkusen og HSV, fordi der var uro i baglandet i de klubber. Klopp vil have, at der er orden i sagerne.

Og nu bliver verdens mest eftertragtede ledige træner så koblet sammen med Liverpool, hvor der bestemt ikke virker til at være ro i kulissen og styr på organisationen.

Samtidig syder og koger det omkring José Mourinho i Chelsea. Og matchet Klopp og Chelsea virker umiddelbart mere logisk for en træner med det cv.

Under alle omstændigheder peger pilen umiskendeligt mod England.

4 kommentarer
Vis kommentarer