Liverpool-stjerne: Klopp har givet os troen

- Du går på banen og tror på, at du kan vinde kampe, hvis du gør sådan og sådan. Du får den der ægte tro på det ved at lytte til ham, lyder roserne fra Adam Lallana

Mirakelsejren over Dortmund cementerede Klopps tårnhøje status hos alle i Liverpool (Foto: AP)
Mirakelsejren over Dortmund cementerede Klopps tårnhøje status hos alle i Liverpool (Foto: AP)

Da Adam Lallana seneste gæstede St. Jakob-Park i Basel i september 2014, tabte Liverpool 1-0 til de lokale helte efter en miserabel indsats med Brendan Rodgers på sidelinjen.

Onsdag aften er det et helt andet mandskab, der løber ind til Europa League-finalen mod Sevilla. Ikke mindst mentalt. Og det skyldes især den nye, karismatiske boss, der for alvor har bibragt sine spillere følelsen af ’You’ll never walk alone’.

- Nu tror vi på, at vi kan slå alle. Manageren tror altid på os, uanset hvem vi møder. Det er en af de ting, han har bragt med sig hertil. Uanset hvem vi spiller mod, om det så er Barcelona, så får han os til at tro på, at vi kan vinde kampen, fortæller den engelske landsholdsspiller til Liverpool Echo.

Jürgen Klopp bar med sin begejstring Liverpool videre mod Dortmund. Her fejrer han miraklet med matchvinder Dejan Lovren (Foto: AP) Sport Danske bekendte: Klopp er meget mere end hans vanvittige energi

- Du går på banen og tror på, at du kan vinde kampe, hvis du gør sådan og sådan. Du får den der ægte tro på det ved at lytte til ham, lyder roserne til Jürgen Klopp.

Hans mandskabsbehandling suppleres af et enormt engagement under kampene, og det giver også point, forklarer Lallana.

- Det ville være interessant at se, hvor mange sene mål, vi har scoret i denne sæson. Det kommer fra hans karisma og giv-aldrig-op-attitude.

- Vi troede måske endda for meget på det før returkampen i kvartfinalen mod Dortmund (1-1 i udekampen, red.). Vi startede som lyn, men før vi havde set os om, var vi pludselig bagud med to mål. Resten er historie, og anden halvleg var speciel, underdriver han med adresse til det hæsblæsende afslutning med sejrsmål til 4-3 i dommerens tillægstid.

Foto: AP Europa League Klopp hylder Liverpool efter flot europæisk aften

- Manageren sagde i pausen, at vi skulle gå ud og nyde det, score et mål, og så ville stemningen vende. Og det gjorde den.

Siden slog Liverpool spanske Villareal ud i semifinalen, og nu står klubben klar til sin første finale siden 2007.

- Alle i truppen har groft sagt spillet i denne turnering, så det vil gøre det endnu mere specielt, hvis vi kan vinde den. Så er det en ægte trup-triumf. Alle har spillet en rolle, siger Adam Lallana.

Sevilla - uden skadede Michael Krohn-Dehli - kan vinde turneringen for tredje gange i træk og femte gang i alt.

Foto: AP Europa League Sevilla-helt i flot hyldets til Krohn-Dehli

14 kommentarer
Vis kommentarer