Liverpool tilbage på sporet

Undertippede Bournemouth formåede ikke at ryste et kriseramt Liverpool, der vandt 3-1 i Capital One Cup'en

liverpool-spillerne kunne juble efter sejren i Capital One Cup-kvartfinalen over Bournemouth. (Foto. AP/Tim Ireland)
liverpool-spillerne kunne juble efter sejren i Capital One Cup-kvartfinalen over Bournemouth. (Foto. AP/Tim Ireland)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Der var ikke mange Liverpool-fans, der inden Capital One Cup-kvartfinalen havde turde tænke på, hvad et nederlag ville føre med sig.

For den kriseramte klub kunne med et nederlag til det undertippede Championship-hold Bournemouth føje endnu en omgang til den negative spiral, holdet p.t. befinder sig i.

Den kan de dog være på vej ud af.

I hvert fald blev det til en sikker 3-1-sejr over Bournemouth, der aldrig var i nærheden af at true det slingrende Premier League-hold.

En reducering til 3-1 med en god halv times spil tilbage gav et øjeblik hjemmeholdet tro på det, men Liverpool kørte sikkert sejren hjem.

Liverpool-manager afviser uro i spillertruppen

Den kom i hus med blandt andet to mål af Raheem Sterling, der med sin hurtighed konstant udfordrede de lidt tungere modstandere.

Efter 20 minutter gav det for første gang bonus, efter at Lazar Markovic på forbilledlig vis fandt Jordan Henderson, der løb bag Bournemouths forsvarskæde. Henderson steg til vejrs og headede bolden bagud til en fri Raheem Sterling, der sikkert bragte Liverpool på sejrskurs.

Blot syv minutter senere var den gal igen. Markovic, der presser sig på til mere fast spilletid, fandt Coutinho, der tog et par træk og afsluttede på Artur Boruc. Polakken halvklarede, men bolden sprang tilbage til Markovic, der på kanten af målfeltet resolut trykkede af og øgede til 2-0.

Så lignede det en 'walk in the park' for Liverpool, men førerholdet fra Championship var ikke klar til at kaste håndklædet i ringen, og det havde været helt på sin plads, at Yann Kermogant kort efter havde reduceret til 1-2. Men han formåede at sparke en tværpasning over det tomme mål.

Og så efter pausen blev lyset slukket for Bournemouth på Goldsands Stadium.

Balotelli accepterer FA-anklage

Her var det igen Raheem Sterling, der var på spil - og som ved 1-0-målet var det Jordan Henderson, der satte ham i scene - denne gang dog med fødderne. En fornem stikning sendte den lille Sterling-raket af sted, og så kunne han bringe Liverpool på 3-0.

Alligevel blev det til et trøstemål, da Matt Ritchie fandt Dan Gosling. Men hans reducering til 1-3 blev den sidste farlige aktion i kampen.

Christian Eriksen var på banen i 90 minutter for Tottenham, der uden problemer vandt 4-0 over Newcastle - dog uden at den ellers flittigt scorende danske kom på måltavlen.

Dermed møder Liverpool Chelsea i den ene semifinale, mens overraskelsen Sheffield United tager imod Tottenham. Semifinalerne, der bliver spillet over to kampe, skal spilles sidst i januar.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+