Målmand fik hjernerystelse i skræk-finale: Sådan opdagede de det

Liverpools målmand spillede med en hjernerystelse i CL-finalen. Det var Franz Beckenbauer med til at opdage

Loris Karius pådrog sig en hjernerystelse i kampen mod Real Madrid, som han nok helst glemmer efter sine store drop. Foto: AP
Loris Karius pådrog sig en hjernerystelse i kampen mod Real Madrid, som han nok helst glemmer efter sine store drop. Foto: AP

Liverpool-målmand Loris Karius gjorde sig særdeles uheldigt bemærket i Champions League-finalen i slutningen af maj med et par graverende fejl.

Senere kom det frem, at Karius havde spillet med en hjernerystelse i 1-3-nederlaget til Real Madrid, og det var den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer med til at opdage.

Det fortæller Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Fire dage efter (finalen, red.) fik jeg et opkald fra Franz Beckenbauer, vores Bobby Moore, vores største fodboldspiller, som er en af mine gode venner.

- Han ringede til mig og sagde, at han havde besøgt en læge. Han fortalte mig: 'Din målmand har en hjernerystelse', siger Klopp til Liverpools hjemmeside.

Jürgen Klopp havde ikke selv set episoden, hvor Karius stødte sammen med Sergio Ramos, men det havde Beckenbauer åbenbart spottet og vist til en af 'Tysklands mest kendte læger', som han formulerer det.

Karius fik efterfølgende konstateret en hjernerystelse hos lægen Ross Zafonte fra Massachusetts General Hospital.

Zafonte undersøgte Karius, og han vurderede at keeperen var ramt af en hovedskade, der kan have haft negativ indflydelse på hans præstation.

I finalen sendte Karius et udkast lige i fødderne på Real Madrid-angriberen Karim Benzema, der blokerede bolden i mål til 1-0. Siden tabte Karius et langskud fra waliseren Gareth Bale ind i mål til stillingen 1-3.

Klopp fortæller, at Karius havde 26 af 30 symptomer på en hjernerystelse. Han er ikke i tvivl om, at det påvirkede Karius' præstation.

- Hvis du spørger Loris, vil han sige, at han ikke tænkte over det og ikke vil bruge det som en undskyldning. Vi bruger det ikke som en undskyldning, men som forklaring, siger Klopp.

25-årige Karius vendte mandag tilbage til træningen i Liverpool og kan komme i aktion, når holdet lørdag møder Chester FC i en træningskamp.

Loris Karius kostede to mål i Champions League-finalen mod Real Madrid. Foto: AP
Loris Karius kostede to mål i Champions League-finalen mod Real Madrid. Foto: AP

Jannik Vestergaard (tv) er på vej til en rekordtransfer. Foto: Lars Poulsen Transfer Dansk VM-fyrtårn tæt på kæmpe-transfer: Så meget koster han

Edinson Cavani må skadet forlade banen i 1/8-finalen mod Portugal - og får en hjælpende hånd af Cristiano Ronaldo. Foto: Darko Vojinovic/AP VM 2018 Mareridt før braget: Alle håber til det sidste på VM-helten

Sport og Spil Leicester vil bremse Schmeichel-skifte: Her er de brandvarme danske stjerner

16 kommentarer
Vis kommentarer