Annonce:
Annonce:

Lyver Laudrup? Modsiger sig selv i Tutumlu-affæren

Vidste Michael Laudrup, om Bayram Tutumlu fik penge for handlerne i Swansea

Foto: Lars Poulsen & All Over
Foto: Lars Poulsen & All Over
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Michael Laudrup modsiger sig selv i sin udlægning af Bayram Tutumlus aktiviteter, mens danskeren var manager i Swansea.

Michael Laudrup erkendte i en mail til Ekstra Bladet - og andre medier - søndag, at han var vidende om, at Bayram Tutumlu tjente penge på spillere, der blev hentet til Swansea fra Spanien.

- Hvad angår Bayram (Tutumlu) og hans deltagelse i de nævnte spillerhandler, så formoder jeg, at han har modtaget honorar, da ingen arbejder gratis. I øvrigt var hans (Bayram) deltagelse i handlerne efter aftale med Swansea, da de (Swansea) ikke før havde arbejdet på/med det spanske fodboldmarked (Angel Rangel, højre back, kom fra lavere rækker, mens Swansea var ditto), lød det i Laudrups mail fra søndag.

Annonce:

Michael Laudrup erkender altså, at Tutumlu 'formodentlig' tjente penge på at handle med Swansea, selv om agenten selv har gjort en dyd ud af hævde, at han netop ikke fik penge for at formidle spillere til klubben, mens Michael Laudrup var der.

- Alt jeg har gjort for klubben, er blevet gjort på vegne af Michael. Jeg har ikke tjent noget overhovedet. Klubben har aldrig betalt mig for at arbejde for dem, fastslog Bayram Tutumlu over for Daily Mail-journalisten Riath Al-Sammarai sommeren 2013.

Og sommeren 2013 var Tutumlus gratis ydelser til Swansea et helt centralt tema for Michael Laudrup, da han i Haag gjorde status over det store opgør mellem bestyrelsesformand Huw Jenkins og Bayram Tutumlu.

- Han (Bayram Tutumlu, red.) har gjort en masse gode ting for klubben. Han spillede en vigtig rolle sidste sæson i at få Michu, Chico (Flores, red.) og Pablo (Hernandez, red.) til klubben uden at blive betalt for det, sagde Laudrup til de engelske journalister 9. juli 2013 i Haag.

Politikens dokumentation klarlægger, at Laudrups agent tjente 440.000 euro på Chico Flores og Pablo Hernandez. Og 3,3, mio. kr. er i hvert fald ikke 'uden betaling.'

Annonce:

Den danske Al Rayyan-træner er ikke den letteste at kommunikere med. Han holder sig til at besvare mails. Han svarer ofte flere personer ad gangen og svarer oftest ikke udtømmende.

Men hvad de to modstridende svar indiskutabelt afdækker er, at Michael Laudrup giver indtryk af at have et indgående kendskab til Bayram Tutumlus virke.

Det er interessant, når Swansea efter fyringen af Michael Laudrup indledte en granskning af Bayram Tutumlus virke, mens danskeren var manager i klubben.

- Klubben havde mistanke om, at Michael Laudrup ikke ønskede en given spiller til klubben, med mindre Bayram Tutumlu var involveret i den pågældende spillerhandel (...) Klubben undersøger fortsat spillerhandler for at kunne fastslå, om de blev indgået på klubbens bekostning, mens Bayram Tutumlu var tilknyttet klubben, og i hvilket omfang (om noget) Michael Laudrup var involveret i det, lød det ifølge Politiken 13. februar 2014 i et brev fra Swansea til den britiske trænerunion, League Manager's Association.

- Der er et antal transaktioner og spillerhandler, som har vakt bekymring i klubben, og som fik klubben til at konkludere, at Bayram Tutumlu på klubbens bekostning forsøgte at drage materielle fordele af klubbens transaktioner med spillere, skrev Premier League-klubben videre.

Og Bayram Tutumlu har tjent masser af penge på at sende spillere til Swansea under Laudrups regime, hvis Politkens dokumentation står til troende - 32,3 mio. kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: