Må ikke vise storklubber på TV

Discovery er onsdag tvunget til at sende Everton mod West Ham og skuffer derved mange engelske fodboldfans

Tirsdag og onsdag aften spilles 14. runde i Premier League. Og hvis du ikke er Manchester United fan kommer du til at kigge langt efter at følge et af de engelske storhold på dansk tv. For ingen af dem kan ses live hverken tirsdag eller onsdag aften.

TV 3 Sport sender Manchester Uniteds udekamp tirsdag mod Watford, mens Discovery onsdag aften viser opgøret mellem to kriseramte klubber: Everton og West Ham.

Opgøret mellem Everton og West Ham forekommer som et besynderligt valg, når både Chelsea, Arsenal, Manchester City og Liverpool også spiller kampe onsdag aften i Premier League.

Tirsdag aften har de engelske rettighedshavere valgt Manchester Uniteds udekamp over Tottenhams møde med Leicester.

Uden for indflydelse
Men Discovery er helt uden for indflydelse i forhold til valget af kamp onsdag aften. Når der spilles midtuge kampe i Premier League, er de danske rettighedshavere, TV 3 Sport og Discovery, tvunget til at vise de samme kampe som de britiske rettighedshavere, BskyB og British Telecom, har udvalgt til Storbritannien.

Tirsdagens opgør på engelsk TV er Watfords møde med Manchester United, mens Everton og West Ham er udvalgt af BskyB til onsdag aften.

- Det er ude af vores hænder. I midtugerunder bliver der vist to kampe på engelsk TV. Og her kan vi i Danmark kun vise kampe, engelsk TV har valgt. Det er kontrakten, og den er vi nødt til at respektere. Vi kan sagtens følge, at det kan forekomme mærkeligt ude i stuerne. Vi er også klar over, at der ville have været flere seere i eksempelvis at vise Stoke mod Liverpool, siger Anders Eggert Bay, sportschef på Discovery.

TV 3 Sport og Discovery deler som sagt rettighederne til Premier League mellem sig i Danmark. Det betyder, at kampe eksempelvis lørdag kl. 16.00, hvor én er udvalgt til at vises i Danmark, kan ses både på Viaplay og Dplay.

Fantastisk scoring redder Chelsea

Endelig! Højbjerg vinder første kamp i et halvt år

United-legende chokerer: De skulle have taget Guardiola

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter