Manchester United mister næsten en milliard

Hvis en hel engelsk sæson skal spilles uden fans, kommer det til at koste for klubberne, der taber mange penge i indtægter

Det kan blive rigtigt dyrt for PL-klubberne, hvis de ikke kommer igang igen. Foto: Ritzau Scanpix
Det kan blive rigtigt dyrt for PL-klubberne, hvis de ikke kommer igang igen. Foto: Ritzau Scanpix

Med plads til 76.000 tilskuere er Manchester United den klub i England med det største stadion, og det er også den klub, der står til at miste flest kroner og ører i tabte indtægter, hvis man spiller en hel sæson uden tilskuere i Premier League.

Det fremgår af en udregning, som økonom Kieran Maguire har lavet for det engelske medie BBC.

I 2018/2019 tjente Manchester United 111 millioner pund - eller lige godt 950 millioner danske kroner - på kampdage, hvilket var mest af de 20 Premier League-klubber. Arsenal, Liverpool og Tottenham følger efter Manchester United med henholdsvis 820, 716 og 700 millioner kroner.

Så klubberne vil komme til at mærke det, hvis man - som det engelske fodboldforbunds bestyrelsesformand Greg Clarke sagde - ikke ser tilskuere i Premier League inden for den nærmeste fremtid.

Premier League-klubberne afhænger dog ikke i lige så høj grad af kampindtægter, som man gjorde tilbage i 90'erne. Ifølge BBC's opgørelse er kampindtægter i dag 13 procent af de samlede indtægter for klubberne, hvor det i 1993 var over 40 procent af indtægterne, der kom i forbindelse med kampdage.

Værst bliver en hel sæson uden tilskuere for Arsenal, for 24 procent af Arsenals indtægter kommer ifølge opgørelsen fra kampindtægter.

Det kommer til at gøre ondt, men klubberne bør kunne overleve. Og ifølge økonomen er det sandsynligt, at klubberne vil søge at forhandle lønnedgang på plads for spillerne, hvis man står til en længere periode uden tilskuere på stadion.

Radikalt forslag: Gør halvlegene kortere
Schmeichel mere travl med hjemmeskoling end træning
Rival i opsigtsvækkende hyldest af van Dijk