Manchester United præsenterer ny rekordomsætning

Den engelske storklub har i sæsonen 2017/2018 omsat for svimlende 590 millioner pund

Den engelske klub Manchester United har præsenteret en omsætning på 4,9 milliarder danske kroner. Foto: Ritzau Scanpix
Den engelske klub Manchester United har præsenteret en omsætning på 4,9 milliarder danske kroner. Foto: Ritzau Scanpix

Det kører ikke ligefrem på banen for Manchester United, der ikke har vundet et engelsk mesterskab siden 2013, hvor Sir Alex Ferguson sagde stop.

Hverken David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho har haft held med at få den engelske kæmpeklub tilbage i den absolutte top af europæisk fodbold, men mens de sportslige resultater svinger, står det anderledes til med klubbens kommercielle foretagender.

Manchester United er nemlig rent kommercielt stadig en af verdens absolut største klubber - hvis ikke den største klub - og det viser klubbens klubbens nye regnskab for sidste sæson også med al tydelighed.

I 2016/2017-sæsonen omsatte Manchester United for svimlende 581 millioner pund, og nu har klubben så for tredje år i træk sat rekord. Omsætningen for sæsonen 2017/2018 lyder nemlig på 590 millioner pund - svarende til cirka 4,9 milliarder danske kroner.

- Alle i klubben arbejder utrætteligt på at tilføje flere trofæer til Manchester Uniteds 66 og Jose Mourinhos 25. Det er, hvad vores passionerede fans og vores historie forlanger. Vi forpligter os til klubbens filosofi om at blande akademispillere med verdensklassespillere og er stolte af, at vi i sidste sæson endnu engang gav flere minutter til akademispillere end nogen anden klub i Premier League, siger klubbens direktør Ed Woodward om resultatet.

Manchester United kan desuden præsentere et økonomisk udbytte på 44 millioner pund, mens klubben regner med en ny rekordomsætning til næste år på mellem 615 til 630 millioner pund.

Og det giver blandt andet klubben plads til endnu engang at investere i nye spillere:

- Vores øgede indtægtsforventninger demonstrerer en stærk langsigtet finansiel strategi, som underbygger vores plan med klubben og samtidig tillader os at konkurrere om topspillere på et transfermarked, der bliver mere og mere konkurrencedygtigt, siger Ed Woodward.

Manchester United var med omsætningen i forrige sæson den fodboldklub i verden, der omsatte for flest penge.

Intl. fodbold - 25. sep. 2018 - kl. 10:51 Messi og Ronaldo svinet til: - Respektløst

FIFA kårede mandag årets hold i verden, der bestod af ovenstående spillere: David De Gea, Dani Alves, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo, N'Golo Kanté, Luka Modric, Eden Hazard og Kylian Mbappé. Flankeret af vært og skuespiller Idris Elba samt Ronaldinho og Michael Ballack. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo var også på holdet men glimrede ved deres fravær. Foto: Frank Augstein/AP Intl. fodbold - 25. sep. 2018 - kl. 07:22 Afstemning overrasker: Sådan stemte Ronaldo og Messi

1 kommentar
Vis kommentarer