Manchester United udsat for 'sofistikeret' angreb

Den engelske storklub blev udsat for hacking af organiserede kriminelle

Manchester United har været udsat for et angreb af organiserede kriminelle. Foto: ANTHONY DEVLIN/Ritzau Scanpix
Manchester United har været udsat for et angreb af organiserede kriminelle. Foto: ANTHONY DEVLIN/Ritzau Scanpix

Manchester United har andet end problemer på banen at forholde sig til.

Sent fredag aften bekræftede den engelske storklub, at man har været udsat for et cyberangreb, og der skulle ikke blot være tale om drengestreger.

- Selvom det er en sofistikeret operation af organiserede it-kriminelle, så har klubben vidtstrakte protokoller og procedurer på plads i forbindelse med sådan et tilfælde og har forberedt sig på den risiko, skriver klubben på sin hjemmeside.

De samarbejder nu med flere eksperter for at minimere skaderne fra angrebet.

Klubben skriver desuden, at alle påvirkede systemer lukkede ned, da angrebet blev opdaget. Derfor skulle der så vidt vides heller ikke være røget data i hænderne på de ubudne gæster i systemerne.

Den hurtige forsvarsaktion betyder desuden, at der ikke bliver problemer med at afvikle kampen mod West Bromwich Albion lørdag aften på Old Trafford, oplyses det.

Selvom angrebet var alvorligt, så er det ingen sensation for Manchester United, at kriminelle forsøger at få adgang til it-systemerne i en af verdens største klubber.

- Den type angreb bliver mere og mere almindelige og er noget, vi er nødt til at være forberedt på, skriver Manchester United.

Inden lørdagens kamp er Manchester United nummer 14 i Premier League.

Ståle Solbakken taler nu om afskeden med FCK. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Nu taler Ståle: Jeg mistede mit livsværk

Ekstra Bladets ekspert viser sit eget drømmehold nederst i artiklen. Her er det redaktørens håbløse hold, der er til skue. Foto: Jakob Boserup/Holdet.dk Sport og Spil Eksperten: Her er satset OG det helt billige guld

Mohamed Salah er ude med corona, men skal du erstatte ham eller vente på, at han er tilbage igen? Foto: KAI PFAFFENBACH/Ritzau Scanpix Plus Fantasy Premier League: Brug dit wildcard på disse spillere

69 kommentarer
Vis kommentarer