Manchester Uniteds status quo for milliarder

Siden sommeren 2014 har den tidligere så suveræne engelske klub skiftet ud både på og udenfor banen for noget nær to milliarder kroner. Mikkel Bischoff er ikke imponeret over klubbens pengeforbrug

Angel Di Maria, Manchester Uniteds dyreste indkøb i denne sæson har mødt hård kritik for sine præstationer (Foto: AP)
Angel Di Maria, Manchester Uniteds dyreste indkøb i denne sæson har mødt hård kritik for sine præstationer (Foto: AP)

Efter 20 runder af Premier League-sæsonen 2013/14 havde Manchester United, under daværende manager David Moyes, indkasseret 34 point og kæmpede en brav kamp for at følge med topholdene.

Det uvante scenarie medførte i sommeren 2014 en gigantisk økonomisk satsning på transfermarkedet, og forventningerne var derfor store til van Gaals nye trup, men efter 20 runder havde United kun skrabet sølle 36 point sammen, 2 point mere end Moyes' hold efter samme antal kampe.

United-legende drømte om Eriksen

Ekstra Bladet har derfor fået 6'erens Premier League-ekspert Mikkel Bischoff til at vurdere de nye United-elementers præstationer, inden det tidligere tophold onsdag aften tager imod Burnley på hjemmebane.

Radamel Falcao (AS Monaco, leje, 6 mill. pund)
- Jeg synes ikke, han har været særligt god. Han er ikke en type spiller, der bidrager med så meget i spillet som så mange andre angribere. Derfor skal han også score sine mål. Han har fået sine chancer, som senest mod West Ham, men han har bare ikke bidraget nok. Og så virker det altså som om, han stadig har problemer med sit knæ. Han virker ikke fit.

Angel Di Maria (Real Madrid, 60 mill. pund)
- Lidt ligesom Özil gjorde i Arsenal, startede han jo som lyn og torden i de første 5-6 kampe, men røg så hastigt ned ad bakke og har vel nærmest været den allerstørste skuffelse, prisen taget i betragtning. Har ikke været i nærheden af at leve op til hverken sine præstationer i Real Madrid eller prisskiltet.

Transfervinduet er lukket - Europa puster ud

Ander Herrera (Athletic Bilbao, 29 mill. pund)
- Ikke en spiller, van Gaal selv ville have købt eller synes er særlig god. Herrera er vel 40 cm over skuldrene og har bare ikke fysikken til Premier League endnu. Hverken lige så farlig fremad banen som Mata eller så dygtig defensivt som Fellaini, så han har ikke fundet sin niche på holdet.

Luke Shaw (Southampton, 27 mill. pund)
-
I højere grad end de andre en fremtidens mand for United. Jeg synes godt, man kan se potentialet, som man også kunne i Southampton. Hvis han kan holde sig skadesfri, så kan han blive en rigtig god venstre back. Men han mangler at undgå de defensive udfald, man ind i mellem har set fra ham.

Marcos Rojo (Sporting Lissabon, 16 mill. pund)
- Trods uheld med skader har han i nogle kampe lignet Uniteds bedste forsvarsspiller. Har noget hårdhed og kan udfylde rollen i både midterforsvar og på venstre back. Kan sagtens blive en fremtidig nøglespiller, når han vænner sig mere til Premier League

Glem det Real: De Gea forhandler med United

Daley Blind (Ajax Amsterdam, 14 mill. pund)
- Jeg synes faktisk, han har været god, men måske lidt for uambitiøs i sit spil - spiller lidt for meget bagud og til siden, når han spiller på den defensive midt. Carrick er bedre til det. Men alt i alt har Blind udfyldt sine roller godt, og hans alsidighed medregnet, synes jeg, han har været et godt køb.

Louis van Gaal (manager, tidl. Holland, Bayern München, Barcelona mm.)
- Han har været en skuffelse, har bare opretholdt status quo og lever på sit navn. Han er en stædig mand, der har ville holde fast i det der tre-mandsforsvar alt for længe, selv om det ikke har fungeret. Og når man er så vanvittig arrogant og fylder så meget og samtidig ikke opnår resultaterne med så mange nyindkøb, så ser det ikke godt ud. Og selv om det er godkendt at ligge på CL-pladser, så siger statistikken blandt andet, at United er det hold efter Burnley, der har lavet flest lange afleveringer. Den var altså ikke gået under Moyes.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.