17 stjerner i fare efter CL-exit: Nu begynder Guardiolas blodblad

Det bliver et helt andet Manchester City hold, der kommer til at gå på banen i næste sæson, hvis Pep Guardiola lykkes med sine transfer-planer

Han var aldrig røget ud af Champions League før semifinalen.

Det var, hvad Pep Guardiola kunne prale af efter sin tid i FC Barcelona og Bayern München. De tider er dog forbi nu, hvor han i spidsen for Manchester City allerede blev ekspederet ud i første knockoutrunde af Monaco.

Og der er ingen tvivl om, at den spanske træner kommer til at svinge øksen over en stor del af spillerne i truppen, skriver Daily Mail.

Faktisk er det helt op til 17 spillere, der i øjeblikket har en usikker fremtid i den lyseblå del af Manchester.

Syv spillere har kontraktudløb ved sæsonens afslutning, og den liste indeholder prominente navne som Jesús Navas, Bacary Sagna og Yaya Touré.

Franskmanden Gaël Clichy står i øjeblikket også til at forlade klubben efter sæsonen, og franskmanden er klar over, at det bliver en City-trup, der kommer til at skifte ud.

Guardiola og Agüero kan skilles efter denne sæson. Foto: AP
Guardiola og Agüero kan skilles efter denne sæson. Foto: AP

- Der kommer nogle nye ansigter. Hvad der kommer til at ske de næste tre måneder, er op til bestyrelsesformanden, manageren og klubben. Folk vil snakke, men vi kan kun koncentrere os om den næste kamp.

- Vi har stadig FA Cup'en, og vi vil slutte så tæt som muligt på Chelsea i ligaen. Nu handler det om at slutte stærkt. Vi skal gøre det for os selv, træneren og vores fan, siger Clichy til Daily Mail.

Franskmanden har spillet i Manchester City siden 2011.

Derudover har klubben også fem spillere på udlån, der alle forventes at forlade klubben. Heriblandt er målmanden Joe Hart, der blev vejet og fundet for let af Pep Guardiola. Han valgte i stedet at bringe Claudio Bravo til klubben, men Bravo har i manges optik præsteret på et niveau, der ikke har fået mange til at klappe og udbryde hans navn. Derfor har snakken gået på, om Joe Hart måske kunne vende tilbage til City-målet, men det tyder det altså ikke på.

Endelig vurderer avisen også, at spillere som Fernando og Fabian Delph også kan være på vej ud.

Det er første gang, at Pep Guardiola ikke fører sit hold til en semifinale i Champions League. Foto: AP
Det er første gang, at Pep Guardiola ikke fører sit hold til en semifinale i Champions League. Foto: AP

Stjerner kan være på vej ud
Sergio Agüero og Vincent Kompany har været to af de afgørende spillere i Manchester Citys succes og rejse mod en placering som tophold i Premier League. Dette kan dog snart være slut. Den lille argentiner har i sine 242 kampe for klubben scoret voldsomme 160 mål, mens Kompany var anfører og forsvarsgeneral, før drilske skader begyndte at holde ham fra fodboldbanen.

Tidligere på sæsonen mistede Agüro pladsen til Gabriel Jesus, men en skade til Jesus sendte dog Agüero tilbage i startopstillingen. Den lille manøvre fra Guardiola fik dog rygterne til at svirre om, hvorvidt træneren ville have stjerneangriberen væk fra Manchester City.

Kompany har ikke spillet for klubben siden januar, da skader har holdt ham ude. Mod Monaco sad han dog oppe på tribunen, selvom han egentlig forventes at være kommet sig over sine skader.

Selvom der venter er stort oprydnings- og genopbygningsarbejde for Pep Guardiola, kan den spanske manager glæde sig over, at det ikke er småpenge, han får at arbejde med. 200 millioner pund anslår Daily News, at transferbudgettet lyder på - det svarer til 1,7 milliarder kroner.

Læs også: CL-ballade i England: Det sker der, hvis Man U og Leicester går hele vejen

Læs også: Guardiola erkender svaghed: Derfor røg vi ud

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen