Annonce:
Annonce:

Ekspert: Leicester på vej mod Herfølge-bedrift

Leicester er blevet hele fodbold-Englands darlings, og før dagens topkamp er det blevet et reelt scenarium, at discount-drengene kan vælte milliardær-klubberne af pinden

Jamie Vardy personificerer det eventyr, som Leicester er ved at skrive, mener Morten Bruun (Foto: AP)
Jamie Vardy personificerer det eventyr, som Leicester er ved at skrive, mener Morten Bruun (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Manchester City

- Mange folk stopper mig på gaden og siger: ‘Jeg er fan af en anden klub, men jeg bliver meget glad, hvis Leicester vinder titlen’.

Citatet stammer fra Claudio Ranieri, manager for det hold af uimponerede opkomlinge, som – stadig – topper Premier League og i dag løber ind på Etihad Stadium til et vaskeægte, og på mange måder helt uvirkeligt, topopgør.

For som det fremgår af hosstående boks, så repræsenterer værterne en værdi, der er ti gange så stor som gæsternes, og normalt er Premier League et sted, hvor ’money talks’.

Det er en af forklaringerne på, at den helt almindelige engelske fodboldfan har fået et favorithold ved siden af sit eget. En anden er den nationale hang til at holde med underhunden. En tredje er hele persongalleriet og fortællingen om heltene.

Annonce:

Det handler selvsagt om Leicester, som hele tiden har været en god historie som tophold. Indtil nu har de færreste dog for alvor talt om, at de kan gå hele vejen.

Hiddink forudser problemer: Chelsea får svært ved at holde på stjernerne

- Men er det ikke et helt reelt scenarium nu?

- Det er det jo, svarer Morten Bruun, fodboldekspert på 6’eren.

- For vinder de, er de jo minimum fem point foran med 14 kampe tilbage. Før de tre kampe mod Liverpool, City og Arsenal sagde jeg, at kom de frelst igennem dem, så kan alt lade sig gøre. Og de kan jo stadig ligge lunt, selv om de skulle tabe mod både City og Arsenal.

BBC: Manchester United forhandler med Mourinho

Han påpeger, at det netop lukkede transfervindue udgjorde en større risiko end mulighed for Leicester. Nøglespillerne er stadig i klubben.

- Hvad vil det betyde for engelsk fodbold, hvis Leicester går hele vejen?

Annonce:

- Det vil virkelig give Premier League et løft. Alle holder med Leicester. Det er en vidunderlig historie, og det vil være utroligt forfriskende, mener Morten Bruun, der ikke mener, at Blackburns mesterskab i 1995 tåler sammenligning, for dengang købte en rig ejer landsholdsspillere hjem.

Træthed og utilfredshed rammer Liverpool

Siden Premier Leagues start i 1992 har ingen andre kunnet bryde Arsenals, Chelseas og Manchester-klubbernes monopol.

- Leicester vil langt overgå det. Det her er jo ikke engang Everton eller Tottenham, der overrasker, men et hold, som langt de fleste tippede til nedrykning. Det vil være en kæmpe sensation på linje med Herfølge, Verona og Kaiserslautern.

- For engelsk fodbold vil det måske ikke være godt, for Leicester vil få det svært i Champions League. Men bare det, at sådan et hold bryder top fire er vildt.

- Hvilket signal vil det sende til andre?

Annonce:

- At penge ikke betyder alt. For historien om Premier League er jo penge. Det vil være første tegn på, at midterklubberne med den nye, store tv-aftale nu også kan købe rigtigt stærke spillere. Det er ikke sket på den måde for Leicester, men det er første tegn på, at andre vil blande sig.

Schmeichels manager: Vi har fundet formen på rette tidspunkt

Sportsligt er der flere grunde til, at de blå stadig topper. Men en stikker ud.

- Jamie Vardy personificerer det hele. De elsker ham i England, for han kommer fra en upåagtet række, og var han ikke slået igennem hos Leicester, så havde han selv stået oppe på tribunen og råbt. Han har gjort drømmen mulig.

Morten Bruun hæfter sig også ved, at anfører Wes Morgan blev dømt for dårlig til Premier League, da han sidste år som 31-årig debuterede i rækken. Og så er der selvfølgelig et par franske forstærkninger og en dansker på kassen.

- Jeg kan ikke huske kampe, hvor Kasper Schmeichel decideret har skaffet holdet point, men han har været super-stabil, har ikke løbet nogen risici og ikke lavet nogen fejl. Han har også været god med fødderne.

Annonce:

- Han er en skattet person, som er tæt på at blive anfører, og jeg ved, hvor meget det bind betyder i England. Kropssproget har ændret sig til det bedre. Han kunne tidligere være meget hektisk, men nu ser du ham aldrig med den klassiske, bebrejdende keeper-attitude: ’Sikke nogle kegler, jeg står bagved’.

Endelig får Claudio Ranieri en stor buket roser for at lave meget lidt om i en klub, der med en vild slutspurt reddede livet i den bedste række. Taktisk har det været nuanceret, og mandskabsmæssigt har han bare ramt plet, mener Morten Bruun.

- Gökhan Inler blev købt dyrt fra Napoli, men han kan ikke komme på holdet. Det letteste i verden ville være at sætte ham på. I stedet har Ranieri givet chancen til dem, der sluttede sæsonen så flot. Det er godt set og vidner om både erfaring og klasse.

Leicester vil stadig være underhunde i dagens opgør.

- City er tre point bagud og trods alt favorit på hjemmebane. City er et powerhouse i engelsk fodbold og stadig med i fire turneringer. Leicester vil være afventende i den kamp, men uafgjort vil jo også være fantastisk.

Det sidste ord er formentlig det mest anvendte om Leicester i denne sæson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: