Presset Guardiola: Jeg er måske ikke god nok

City-manager Pep Guardiola tror på sine spilleres kvaliteter, men til gengæld tvivler han efterhånden på sine egne

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, mener, spillerne i storklubben er gode nok. Han stiller dog spørgsmål ved sig selv. Foto: TV3 Sport
Manchester Citys manager, Pep Guardiola, mener, spillerne i storklubben er gode nok. Han stiller dog spørgsmål ved sig selv. Foto: TV3 Sport

Der var enorme forventninger til den spanske manager Pep Guardiola, inden han overtog tøjlerne i Manchester City før denne sæson.

Men efter flotte sæsoner på stribe hos både FC Barcelona og Bayern München er Guardiola kommet under gevaldigt pres i England på grund af de svigtende resultater.

Formkurven har siden nytårsaften peget i den forkerte retning med to nederlag i de seneste tre ligakampe, og 4-0 ydmygelsen mod Everton sidste weekend har for alvor fået alarmklokkerne til at ringe i den lyseblå del af Manchester.

The Citizens er skuffende placeret på en femteplads i Premier League hele ti point efter førerholdet Chelsea - og aftenens opgør hjemme mod Tottenham må derfor betegnes som en regulær skæbnekamp, da City med et nederlag vil være seks point efter Christian Eriksen og co.

Se stillingen i Premier League-toppen nederst i artiklen.

På et pressemøde forud for lørdagens nøglekamp var det da også en tydeligt presset Pep Guardiola, der måtte forholde sig til, om City-spillerne er lige så gode som de spillere, mestertræneren har haft under sig i Spanien og Tyskland:

- Jeg er måske ikke god nok til spillerne. De er spillere i Manchester City med masser af kvaliteter. Det har de vist tidligere, og også i denne sæson. Jeg har respekt for spillerne, så hvorfor skulle jeg sidde her og sige, de ikke er gode nok? Jeg forstår ikke manglen på respekt over for de dedikerede spillere, sagde Pep Guardiola ifølge The Guardian og fortsatte:

- Forventningerne til mig, da jeg kom, var måske for voldsomme. Nu indser I (medierne, red.), at jeres kommentarer var overdrevne. Måske var det fordi, vi vandt ti kampe i træk og har fået mange flere sejre, at folk troede, vi var så gode.

Pep Guardiola havde nok at gruble over efter 0-4 mod Everton. Foto: TV3 Sport
Pep Guardiola havde nok at gruble over efter 0-4 mod Everton. Foto: TV3 Sport
 

- Jeg er ved at bygge et hold op, og jeg arbejder på det. Hvis det ikke lykkes, skal jeg være den første til at indse det og tale med klubben om en løsning. Selv om jeg foretrækker at spille med i toppen, så er det ikke tilfældet nu. Det er noget, jeg er nødt til at håndtere, lød det fra den frustrerede City-manager.

Da Tottenham tog imod Manchester City i den omvendte kamp i oktober, gav Spurs Guardiolas tropper en fodboldlektion og vandt sikkert 2-0.

Det er klokken 18.30 Manchester City på Etihad har mulighed for revanche og for at spille sig tilbage i den Champions League-givende top-fire.

Se også: Se målfesten: City kørt ud på r.. og albuer

Se også: Manchester City officielt under doping-anklage

Se også: Guardiola nærmer sig trænerkarrierens afslutning

Se også: Klopp roser Guardiola for at tage til Premier League

Sådan gik det første gang, holdene mødtes i denne sæson:

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere