Annonce:
Annonce:

Legender: United er naiv, rystende og vattet

Benhård kritik fra fire tidligere topspillere efter Manchester Uniteds deroute i Leicester

Afmagt hos de Gea og Rooney i løbet af 2. halvleg. (Foto: AP)
Afmagt hos de Gea og Rooney i løbet af 2. halvleg. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Manchester United

Naivt, rystende, vattet.

Det er de knapt så positive tillægsord, der bliver brugt af tidligere Premier League-stjerner og nuværende ekspertkommentatorer om Manchester United i kølvandet på 5-3-blamagen til oprykkerne fra Leicester City søndag eftermiddag.

På 20 minutter i 2. halvleg lukkede David de Gea hele fire mål ind, og Kasper Schmeichel og co. vendte 1-3 til 5-3 og en højest overraskende sejr.

Det er derfor yderst logisk, at de fodboldkyndige forholder sig til defensiven, der hele sommeren har været det centrale samtaleemne i en af verdens største klubber. Eller mangel på defensiv, kan man vel rettere sige.

Annonce:

- Det kræver ikke noget taktisk geni at hente Radamel Falcao og Ángel Di María. Det kunne enhver United-fan have gjort. Det er ikke raketvidenskab. Men det er en helt anden historie at reparere forsvaret. Nu finder vi virkelig ud af, om Louis van Gaal er et geni, skriver Jamie Redknapp på Daily Mails hjemmeside.

- Alle kunne se, at United var lysår fra, hvor de skal være. Det var så tydeligt, at de mangler top-forsvarsspillere og har givet dem selv nogle gevaldige problemer ved ikke at hente en anerkendt midterforsvarer, skriver den tidligere Liverpool-profil og tilføjer, at det jo ikke engang var fordi United havde Champions League at tænke på i ugens løb, så der har været masser af tid til at træne forsvarssystemer.

Allerede i januar bekendtgjorde Nemanja Vidic, at han ville videre. Og det kom heller ikke som nogen overraskelse, at Rio Ferdinand meldte sin exit i sommerpausen. Derfor ventede en hel verden på, at United købte en forsvarsspiller, der kunne fylde noget af rummet ud efter de to giganter.

Det skete ikke.

Redknapps tidligere holdkammerater hos Liverpool, Jamie Carragher og Danny Murphy, er hos henholdsvis Sky Sports og BBC meget enige.

Annonce:

- Når de angriber, ligner det det gamle United. Der er fart på, og spillerne kan score mål. Men de er ikke i nærheden af at være gode nok defensivt.

- At bruge så mange penge og ikke hente en klasseforsvarsspiller er bare dårlig ledelse, skriver Carragher.

Reduceringen til 2-3 faldt på straffespark efter en klodset handling af Rafael, der kort forinden let var blevet skubbet væk af en modstander.

Leicester fem træffere

1. Reducering til 1-2 (Ulloa 17. minut): Marcos Rojo skubbes væk af Jamie Vardy, der stryger til baglinjen og placerer bolden i panden på José Ulloa.

2. reducering til 2-3 (Nugent 62. minut): Rafael skubbes let væk af Vardy i feltet og tager hævn ved at begå straffe på ham. David Nugent scorer sikkert.

3. Udligning til 3-3 (Cambiasso 64. minut): Bolden bliver ikke ekspederet ud af feltet, så den rutinerede argentiner sparker på mål, da han får bolden - helt umarkeret.

4. 4-3-føring (Vardy 79. minut): Marcos Rojo er på vej frem, da Ritchie de Laet tackler Juan Mata. Bolden spilles frem til Vardy, der let udplacerer David De Gea.

5. 5-3-føring (Ulloa 83. minut): Tyler Blackett skubbes væk af Vardy, der kort efter nedlægges klodset af samme Blackett i feltet. Blackett smides ud, og Ulloa scorer sikkert.

Murphy nøjes ikke med at give defensiven skylden.

- Uniteds defensiv mangler ledelse, erfaring og kvalitet. Det er dog vigtigt at understrege, at defensiven manglede beskyttelse. Hele holdets balance var forkert. Vi vidste alle, at offensiven er superb, men denne kamp var første gang vi for alvor så, at det er ligegyldigt hvor god man er offensivt, hvis man ikke kan forsvare, skriver Murphy.

- Taktisk var United bare naiv.

Tre Liverpool-spilleres vurdering kan virke ensidig og utroværdig. Især når kritikken omhandler den evige fjende fra Manchester.

Annonce:

Derfor giver vi også lige ordet til Gary Neville, mangeårig anfører og forsvarsstjerne hos United under Alex Fergusons ledelse.

- Offensivt er de bedre end de seneste 12-18 måneder. Det er positivt. Men der er ingen tvivl om, at United er vattede. De er simpelthen ikke hårde nok.

- Stor ros til Leicester. Det var ikke genialt eller verdensklasse af dem. Det var bare hårdt arbejde. United kunne slet ikke måle sig fysisk med dem, skriver Neville hos BBC.

Se højdepunkter fra den vanvittige kamp herunder

Se alle 32 Premier League-mål herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: