Bankbogen bugner: Så mange millioner har Mourinho tjent

José Mourinho har gennem en årrække været en af de bedst betalte trænere i fodbold, og det kommer ikke til at ændre sig, hvis portugiseren skriver med Manchester United

José Mourinho har tjent chokerende mange millioner i sin karriere som manager i verdens bedste fodboldklubber. Arkivfoto: AP
José Mourinho har tjent chokerende mange millioner i sin karriere som manager i verdens bedste fodboldklubber. Arkivfoto: AP

Det skulle ifølge flere britiske medier kun være et spørgsmål om tid, før den portugisiske manager José Mourinho sætter sin underskrift på en guldrandet kontrakt med Manchester United.

Den engelske FA-Cup-vinder er klar til at betale Mourinho i omegnen af 152 millioner kroner om året for at tage tøjlerne efter hollandske Louis van Gaal. Dertil skulle der komme en check ind ad brevsprækken på 38 millioner kroner, hvis det lykkes ´The Special One´at gøre United til mestre igen.

Beløbet på lønsedlen er noget mindre, end hvad Pep Guardiola får for at passe jobbet i den lyseblå del af Manchester i den kommende sæson. Spanieren kommer nemlig ifølge flere medier, blandt andre The Independent, til at tjene cirka 204 millioner kroner om året i Manchester City.

José Mourinho og Manchester United er enige om en kontrakt, men der mangler stadig en enkelt ting (Foto: AP) Engelsk fodbold Mourinho og United enige: Nu mangler kun én ting

Men der er nu ingen grund til at have ondt af José Mourinho. Da portugiseren i sommeren 2013 skrev under på sin anden kontrakt med Chelsea blev han nemlig den bedst betalte manager i verden med en årlig hyre på godt 165 millioner kroner inklusiv sponsorater.

Da Mourinho vandt mesterskabet med Chelsea i 2015 blev kontrakten forlænget til 2019, hvilket angiveligt skulle give super-manageren små 48 millioner kroner ekstra i lønposen årligt.

Den nye kontrakt holdt som bekendt ikke mange måneder, da The Special One blev fyret denne sæson i Chelsea efter en rædselsfuld begyndelse på titelforsvaret. Efter fyringen har Chelsea betalt den forhenværende manager 2,4 millioner kroner om ugen - og det fortsætter klubben med, indtil portugiseren skriver under på en aftale med en ny klub. Så mon ikke Roman Abramovich håber på, at Manchester United og Mourinho snart offentliggør en kontrakt.

Hvis Mourinho bliver udpeget, så er alt også klappet af i klubben, mener Peter Schmeichel (Foto: AP) Manchesteru Schmeichel om Mourinho: Et svært valg for United

Selv om José Mourinho har bragt megen succes til Abramovich' Chelsea-mandskab, har portugiseren også været et dyrt bekendtskab. Ud over den fyrstelige hyre måtte russeren også punge ud med 175 millioner kroner, da han fyrede Mourinho første gang.

Alt sammen luner gevaldigt på portugiserens bankbog, der med årene blot er blevet større. Herunder er et overblik over, hvor meget José Mourinho har tjent på at give sin fodboldlærdom fra sig:

12 kommentarer
Vis kommentarer